https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Sneg in prometne nesreče-prilagodite hitrost

07.02.2012 ob 6:35  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče z gmotno škodo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in pridržali tri kršitelje.  

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini in odvzem mladoletne osebe. V Ljutomeru je neznani storilec odtujil mobilni telefon znamke Sony Ericsson, v Beltincih je neznani storilec iz terase lokala odtujil dva zvočnika. Soboški policisti so obravnavali žensko, ki bivšemu partnerju kljub odločbi sodišča ni omogočila stikov z otroci. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju. Kršitelj ki se ob intervenciji ni hotel pomiriti in je s kršitvijo nadaljeval  je bil pridržan na PP M. Sobota.    

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja smo trem kršiteljem zasegli osebne avtomobile.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali tri voznike osebnih avtomobilov.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci. 

Od 6. do 12. februarja poteka akcija za večjo varnost pešcev » Bodi PreViden«. V tem času bo policija izvajala aktivnosti za večjo varnost pešcev, zato opozarjamo pešce, da upoštevajo cestno prometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene pešcem, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost. 

Ceste v Pomurju so zasnežene, zato voznikom svetujemo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cestah, da vozijo na primerni varnostni razdalji ter da smo kljub sneženju med vožnjo strpni in previdni do drugih udeležencev v prometu.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.