https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Trije lažje poškodovani zaradi prekratke varnostne razdalje

11.02.2012 ob 8:42  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, kršitev javnega reda in požar. 

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, trčil v osebni avtomobil pred njim. Pri tem so se tri osebe lahko telesno poškodovale, materialna škoda pa znaša 500 evrov.  

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri vlome, tatvino in ogrožanje varnosti. Na območju Lendave je bil obravnavan vlom v trgovino iz katere je neznani storilec odtujil več različnih predmetov. Soboški policisti so obravnavali vlom v klet v stanovanjskem bloku, petrovski vlom v hišo, ljutomerski pa vlom v osebni avtomobil. V eni od trgovin v Murski Soboti je bila pri tatvini zalotena mladoletnica.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je po intervenciji policistov pomiril in prenehal s kršitvijo. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana kolesar in voznik osebnega avtomobila.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju celotne policijske uprave. 

Na območju Republike Slovenije poteka akcija za večjo varnost pešcev "Bodi PreViden". Cilj akcije je zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci in povečanje uporabe odsevnih teles. Oseba, ki je opremljena z odsevnim telesom, je vidna 130 do 140 metrov prej, kar omogoča voznikom motornih vozil, da pravočasno reagirajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.