https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Beltincih bodo predvajali stare risanke

Beltinci, 16.02.2012 ob 13:56  

V občini Beltinci se v času zimskih počitnic vračajo v preteklost - člani Društva prijateljev mladine Beltinci namreč pripravljajo dobrodelni projekt »Pomagajmo z obujanjem spominov«, kjer se bodo po krajevnih skupnostih nekaj večerov zapored predvajale stare risanke.

Ideja o predvajanju starih risank je nastala spontano, pravi Janja Žalik, članica društva in hkrati idejni vodja projekta. Društvo kot vsako leto ob prehodu v novo leto pripravlja ideje projektov za naslednje leto, tako so prišle na plan tudi risanke, ki so jih sprva želeli predvajati le med člani društva. A je ideja rasla in kmalu postala eden izmed večjih projektov, ki jih društvo letos pripravlja.

Pobudo za dobrodelni projekt so predstavili na občini Beltinci, z željo, da bi se s predvajanjem vrnili v preteklost, hkrati pa s pomočjo prostovoljnih prispevkov pomagali pri postavitvi igral za otroke v občini.

 Medved Bojan, Čebelica Maja in Krtek za vse generacije

Predvajanje starih risank Čebelica Maja, Krtek, Lolek in Bolek, A je to, Medved Bojan in drugih, ki jih na televizijskih programih več skoraj ni mogoče zaslediti, bo potekalo med 20. in 25. februarjem 2012, in sicer po sledečem programu:

v ponedeljek, 20. februarja 2012

ob 18. uri v vaškem domu Dokležovje.

v četrtek, 23. februarja 2012

ob 18. uri v Domu krajanov Ižakovci.

(tudi za otroke iz Melinec)

v petek, 24. februarja 2012

ob 18. uri v vaškem domu Lipovci.

(tudi za otroke iz Bratonec in Gančan)

v soboto, 25. februarja 2012

ob 18. uri v kulturnem domu Beltinci.

Člani društva Prijateljev mladine Beltinci, ki so v celoti prevzeli organizacijo dobrodelnega projekta, na ogled vabijo vse generacije, od najmlajših do najstarejših, od blizu in daleč, da se pridejo razvedrit ali pa celo obujat spomine zlatih časov, ki jih znajo pričarajo le junaki risank naše mladosti, s tem pa hkrati pomagat zbrati sredstva za postavitev igral za otroke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.