https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nesreča pri delu-popustila stena betonskega silosa

21.02.2012 ob 7:14  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče z gmotno škodo, pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, manjši požar in zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli dva osebna avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino delov z vozila, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, nasilje v družini, nasilništvo in odkrili ukraden osebni avtomobil. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti zaustavili tujca, Pri kontroli osebnega avtomobila BMW 520 D, so ugotovili, da je na vozilu prenarejena številka šasije in, da je vozilo bilo ukradeno marca 2011 na Madžarskem. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper tujca bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Puconcih je prišlo do nesreče pri delu. Pri jemanju koruzne silaže iz prekatnega betonskega silosa je ena izmed betonskih sten popustila in padla na gospodarja, ki je ostal ukleščen pod njo. Izpod betonske stene so ga rešili gasilci.

Prebivalce Pomurja vabimo na okroglo mizo z naslovom »Zaščita živali«, ki bo jutri ob 12. uri na Policijski postaji v Murski Soboti. Na okrogli mizi bodo svoje poglede in razmišljanja na temo zaščite živali predstavili policisti, veterinarji, predstavniki društva za zaščito živali in predstavniki lokalnih skupnosti. 

Ljutomerski policisti pa vas vabijo v Terme Banovci, kjer bodo med zimskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otoke, ki so ga poimenovali Akademija detektiva Frančeka. Detektiv Franček bo z otroci reševal različne nerešljive primere. Pridružite se jim  jutri ob 10. uri, ko bodo reševali talce, ki so jih ugrabili teroristi. 

Ker je danes pust opozarjamo vse voznike, da je med vožnjo prepovedano uporabljati pustne maske.  Prav tako opozarjamo občane, da neznancev ne spuščajo v stanovanja in, da primerno zavarujejo svoje premoženje. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.