https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Društvo Mura Rafting v tem letu z novimi željami

Veržej, 27.02.2012 ob 11:36  

Društvo Mura Rafting, ki deluje tudi skupaj s PGD Dokležovjem, PGD Ižakovci in PGD Gornja Radgona, ima za sabo uspešno izvedeno leto, letos pa si člani društva želijo še več spustov po reki Muri.


Minuli vikend so se člani Društva Mura Rafting sestali na občnem zboru, na katerem so razpravljali o uspešnem lanskem letu in si zastavili načrt ter podali nekaj novosti za tekoče leto. V lanskem letu si je Društvo Mura Rafting zastavilo načrt, ki so ga razdelili v tri dele, in sicer v aktivnosti na Muri, aktivnosti ob Muri in ostale aktivnosti. Po poročilu vseh izvedenih aktivnosti v društvu ugotavljajo, da so v letu 2011 izvedli večino načrtovanih aktivnosti in da bodo tiste, ki jih niso mogli, dosegli v letošnjem letu.

Aktivnosti na reki Muri uspešno izvedene

Društvo Mura Rafting je že takoj v začetku letu 2011 skupaj s PGD Dokležovje izvedlo tradicionalni Novoletni spust (Krog – Dokležvoje), na katerem je sodelovalo čez 40 ljudi. V aprilu so se z dvema čolnoma podali na dvodnevni spust po Muri do reke Drave ter spoznavali lepote Mure na hrvaško-madžarski meji, vrhunec rafting sezone pa so dosegli z Ekološko-raziskovalnim spustom po Muri, ki je bil izveden 16. julija. Medtem ko so skozi celotno sezono izvedli več manjših spustov po Muri, so v decembru skupaj s PGD Ižakovci izvedli še Miklavžev spust po reki Muri.

Uspešno izvedene tudi aktivnosti ob reki

Društvo je izvedlo tudi razne aktivnosti ob reki, in sicer so na Svetovni dan mokrišč 2011, ki ga organizira društvo Tabtih, izvedli pohod ob Muri, ki so ga uspešno izvedli tudi že v tekočem letu, asistirali so pri izvedbi teka ob reki Muri od Gibine do Sladkega vrha, v sklopu obeleževanja svetovnega dne Zemlje so predvajali dokumentarni film Življenje ob Muri II., v obdobju od aprila do novembra so soorganizirali Kmečko tržnico v Gornji Radgoni, sodelovali pri Čistilni akciji v Gornji Radgoni, skupaj z zaposlenimi v vrtcu Gornja Radgona izvedli strokovno ekskurzijo po reki Muri, prvi teden v oktobru pa so izvedli še dvodnevno ekskurzijo na izvir reke Mure.

V društvu ni nobenih kršitev

Poleg vseh teh aktivnosti pa je društvo okrepilo tudi delovanje v zvezi društev Moja Mura, aktivirali so spletno stran, sodelovali na raznih posvetih, okroglih mizah, okrepili pa tudi sodelovanje z mediji (TV AS in Pomurec.com), ki poročajo o njihovem uspešnem delu. Simon Balažic, ki je vodil občni zbor društva pa je omenil še, da je Društvo Mura Rafting v lanskem letu obiskala tudi tržna inšpektorica, ki po opravljenem nadzoru ni opazila nobenih kršitev.

V letu 2012 več spustov po reki Muri in tečaj usposabljanja za voditelje čolna

Po poročilu aktivnosti in finančnem poročilu lanskega leta so si člani Društva Mura Rafting zastavili načrt dela v letu 2012. Društvo je letos že pripravilo Pohod ob Muri, ki je bil na Svetovni dan mokrišč, v začetku leta pa so tudi letos izvedli Novoletni spust po reki Muri, skupaj s PGD Gornja Radgona in FF Radkersburg pa ob Dnevu reke Mure pripravljajo še mednarodno prireditev v tekmovanju v spustu po reki Muri.

Medtem ko bodo aktivnosti iste kot prejšnje leto, so člani društva podali željo, da bi poskušali izvesti še več spustov po reki Muri, soglasno pa so sprejeli tudi, da bodo izvedli tečaj usposabljanja za voditelje čolna.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.