https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Alojz Šteiner odhaja iz vrha vojske in zaključuje vojaško kariero

28.02.2012 ob 12:50  

Šteiner, ki je otroška leta preživel v bližini Gornje Radgone in Radencev, je posle predal njegovemu nasledniku Dobranu Božiču.


Šteiner se s tem poslavlja od vojaškega poklica, ki ga je opravljal 33 let, ob primopredaji pa je povedal, da nasledniku predaja zelo dobro vojaško organizacijo, ki je po njegovem mneju boljša, profesionalnejša in bolj urejena od tiste, ki jo je prevzel pred skoraj tremi leti.

Šteiner, ki je srednjo šolo, takrat še komercialno ekonomsko šolo, obiskoval v Murski Soboti, je svoj mandat ocenil kot zahteven, a tudi uspešen. Njegov naslednik Dobran Božič je poudaril, da je Šteiner veliko prispeval za Slovensko vojsko skozi celotno kariero, zlasti v osamosvojitveni vojni in pri razvoju Slovenske vojske. 

Hojs: Vojakov ne bomo metali iz službe

Obrambni minister Aleš Hojs pa se je ob primopredaji poslov med drugim dotaknil morebitnega odpuščanja v vrstah vojakov. “Dejstvo je, da imamo tudi pri nas precej ljudi, ki bi lahko že zapustili civilni del in odšli v pokoj,” je izpostavil Hojs, a dejal, da "metanja vojakov iz službe  ne bo".

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.