https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Starši otrok na Bistrici ponovno sedli v šolske klopi

Srednja Bistrica, 03.03.2012 ob 6:13  

Starši otrok na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica so se v petek, 2. marca, pridružili svojim otrokom v šolskih klopeh. Tega dne je šola namreč pripravila dan odprtih vrat.


Za to so se odločili z namenom, da staršem in širši javnosti predstavijo delo z IKT (informacijsko-komunikacijsko tehnologijo) v šoli, medpredmetno povezanost in sodelovanje učencev pri pouku. Staršem so želeli odgovoriti na vprašanja o delovanju IKT in prikazati kako sodobne pristope in metode dela vpeljujejo na njihovi šoli.

IKT pri pouku omogoča aktivno delo z računalnikom in delo z e-tablami, učiteljem prek spletne učilnice omogoča nalaganje vsebin, preko katerih lahko učenci in starši tudi od doma spremljajo dogajanje in obvestila v šoli, hkrati pa poenostavi interakcijo med učitelji in starši.

Bistriška šola se lahko pohvali z dobro vpeljanim sistemom IKT, spletno igralnico pa so uvedli tudi že v vrtcu. Po končanih šolskih urah, pri katerih so se otrokom pridružili starši, je pomen in prednosti uporabe IKT orodij pri pouku in delu doma predstavila svetovalka za e-šolo Maja Vičič-Krabonja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija