https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vori in Sukičeva odlikovana s strani predsednika države

Velika Polana, 06.03.2012 ob 13:19  

Žurnalov Junak Slovenije 2010 Rok Vori je danes s strani predsednika republike Danila Türka prejel medaljo za hrabrost za pogum in požrtvovalnost. 

 

Rok Vori je lansko leto postal prvi nagrajenec projekta Junak Slovenije, ki ga izvaja Žurnal. Vori je preprečil umor sosede in njene hčerke, ki se ju je s sekiro lotil njun mož oziroma oče. S tem je prepričal Žurnalovo strokovno komisijo, zdaj pa še predsednika republike. 

Poleg Vorija, ki je prejel Medaljo za hrabrost, je predsednik države Danilo Türk z Redom za zasluge odlikoval Marijano Sukič, urednico časopisa Porabje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.