https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nesreči pri podiranju dreves

15.03.2012 ob 7:25  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, deset kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, dve nesreči pri delu, zasegli osebni avtomobil in pridržali eno osebo.

Na področju kriminalitete so obravnavali šest tatvin, kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja, ogrožanje varnosti, goljufijo in odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov. V dveh primerih smo obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila in tatvino goriva na bencinskem servisu, kjer je voznik natočil za 20 evrov goriva in odpeljal, ne da bi plačal. V gozdu v bližini Tešanovec je neznanec posekal 11 dreves akacije ter jih ukradel. V Ljutomeru je bil ukraden moped Tomos APN 6, ki pa je bil kasneje najden. Radgonski policisti so še obravnavali goljufijo pri nabavi drv.

Javni red in mir je bil kršen po štirikrat na javnem kraju in v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili. 

Obravnavani sta bili dve nesreči pri delu. V enem primeru je pri podiranju drevesa na pomagača padla manjša veja in ga lahko telesno poškodovala. V drugem primeru, pa se je žagar pri razrezovanju debla požagal po nogi. Vsem,ki opravljajo delo v gozdu svetujemo, da so pri delu z motorno žago zelo previdni in, da uporabljajo vso predpisano zaščitno opremo.

Zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. Vozniku, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja je bil le ta zasežen.

Meritve hitrosti z radarjem bodo pogostejše na relaciji M. Sobota – Lendava. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.