https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

22-letnik iz Ivancev s predelanim skuterjem med evropsko smetano v Nemčiji

Martjanci, 15.03.2012 ob 13:09  

Minuli vikend je v nemškem Saarbrücknu potekal že 8. internacionalni Scooter Customshow, ki ga organizira eno največjih nemških in tudi evropskih podjetij s prodajo delov za skuterje. Udeležil se ga je tudi Andrej Petrovič iz Ivanec, član kluba RC Team iz Noršinec pri Martjancih.


Gre se za največje in najprestižnejše styling tekmovanje skuterjev v Evropi, poteka pa v hali E-Werk v Saarbrücknu. Na tekmovanje se sprejme do 120 skuterjev, ki jih komisija po vnaprej predhodni prijavi posebej izbere in potem 120 srečnežem sporoči odločitev o vključitvi na izbor skuterja na tekmovanje.

To je bila moja največja želja

"Moja največja želja je vedno bila, da bi lahko tudi sam enkrat pripeljal svoj skuter na to prireditev in tako stal ob največji konkurenci v  Evropi. Tako sem se letos tudi prijavil na tekmovanje in kmalu dobil povratno sporočilo, da sem sprejet in lahko pripeljem skuter," razlaga 22-letni Andrej Petrovič. A potem ko je dobil »vstopnico« za Nemčijo, se je pojavila težava. "In sicer sem imel težavo dobiti kombi za prevoz do tja, saj v okolici nisem našel ugodnega prevoznika, ker so bili ali nekonkurenčni ali pa nezainterisirani. Tako sem dobil kombi pri podjetju Marko Ornik s.p., kateremu se najlepše zahvaljujem," pripoveduje Petrovič. 

Petrovičevo potovanje se je sicer začelo en dan pred tekmovanjem, saj je vožnja v eno smer znašala približno 1000 kilometrov. "Zvečer po vožnji je sledila nočitev v bližnjem hotelu, zjutraj pa smo se odpravili do prireditvene hale. Sprva je bilo potrebno izpolniti obrazec, nato je sledilo fotografiranje vsakega skuterja posebej skupaj z lastnikom. Vrsta se je pomikala naprej, kjer si je vsak našel mesto v ograjenem prostoru, kjer je imel časa do 11.00, da je postavil, namestil in zdekoriral svoje vozilo. Nato so se odprla vrata za vse obiskovalce," svoje vtise povzema mladenič iz Ivanec. 

Limuzine, DJ, tombola ... 

Tudi sicer je dogodek bil organiziran in povezan v celoto. Skozi cel dan je namreč potekal povezan program, DJ v živo, tombola, licitacije delov, razstavljala so tudi podjetja z deli, med njimi je bil tudi Slovenec, ki izdeluje ene izmed najboljših izpuhov za skuterje na svetu, od razstavišča do organizatorjeve trgovine z deli pa so zastonj vozile tri limuzine. 

Zvečer je za zaključek dogodka sledila še podelitev pokalov najboljšim trem v osmih različnih kategorijah. Petkovič je na tekmovanju zasedel 3. mesto v kategoriji Best Artwork & Fairing. "To je zame najvišja uvrstitev na evropski ravni, lansko leto sem na  Madžarskem prejel 1. mesto v stylingu na 5. Egümotors Scooter Weekendu v Kakucsringu, poprej pa še na slovenskih tleh. Na prireditvi sem srečal in spoznal veliko ljudi, s katerimi sem bil že prej v kontaktu preko spleta," še dodaja član kluba RC Team, ki poln optimizma zre v prihodnja tovrstna tekmovanja. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2012 ob 13:53 o_10 gost

      čista 10-ka za skuter :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.