https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

VIDEO: Tadej Toš in slovenski LOL

21.03.2012 ob 7:30  

V sodelovanju s TEDx Maribor objavljamo predavanje Tadeja Toša iz letošnjega TEDx dogodka v Mariboru. 

TED je neprofitna organizacija, posvečena širjenju dobrih idej. Vse skupaj se je začelo pred 25 leti kot 4-dnevna konferenca v Kaliforniji. Od takrat dalje TED podpira ideje preko raznovrstnih aktivnosti. 

O predavatelju:

Tadej Toš je igralec in eden najbolj priljubljenih stand-up komikov v Sloveniji. Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo je študiral igro pod mentorskim vodstvom Borisa Cavazze in Jožice Avbelj. Od leta 2000 je stalni član ansambla mariborske Drame, sodeloval pa je tudi z MGL, Mestnim gledališčem Ptuj in Gledališčem Zato.

Ukvarja se s stand-up komedijo (Hamlet, Zapufanpikasn), je »stationvoice« Radia City, snema radijske oglase, piše dramske tekste (Ovinek 2, Ko črički utihnejo, Kdo je mamojebec?!?), prevedel je Krausserjevo dramo Lederksiht. Igral je v televizijskih in celovečernih filmih Skriti spomini Angele Vode, Nikoli nisva šla v Benetke, Hit poletja, Metamorfoze, Made in Slovenia, Predmestje, Ljubljana, Izgubljene besede in Outsider. Za svoje delo pa je prejel domače in tuje nagrade. Z družino živi v Zagrebu in na Kicarju pri Ptuju, rad ima naravo, zasnežene ceste, tišino in ležanje. 

VIDEO:

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2012 ob 8:33 gost

      komunistični hlapec..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.