https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: SD Jezero Dobrovnik posegalo po odličjih in dobilo novo zračno strelišče

Dobrovnik, 24.3.2012  

V petek se je v Dobrovniku odvijala redna letna skupščina strelskega društva Jezero Dobrovnik, ki je potekala prvič na novem zračnem strelišču. 

  

SD Jezero Dobrovnik je v letu 2011 preseglo svoja pričakovanja, prav tako pa so dočakali tudi novo zračno strelišče, ki so ga začeli urejati s pomočjo občine Dobrovnik, donatorjev in članov društva. Prav tako so strelci dosegli veliko odličnih rezultatov.

Somogyi potrdil odlično strelsko formo

Tekmovali so v 1A državni ligi s standardno zračno puško, kjer so osvojili ekipno 10. mesto in obstanek v elitni 1A državni ligi. Somogyi Peter pa je dosegel posamezno 3. mesto. Somogy je februarja na 4. turnirju državne lige v Ljubljani zmagal posamično in tako le še potrdil odlično strelsko formo z mednarodnega tekmovanja v Rušah, kjer je osvojil 2. in 3. mesto posamezno.

Somogy, Car in Kološa so v finalu lige osvojili 3. mesto, na turnirju za pokal Tišine pa so strelci osvojili ekipno 2. mesto, Somogy 1. mesto in Car 3. mesto. Somogyi je v jeseni posamično zmagal tudi na 1. turnirju v Ljubljani.

V 3. državni ligi s standardno zračno puško je ekipa strelcev (Horvat Darko, Horvat Daniel in Novak) osvojila končno 11. mesto, Daniel pa je bil skupno 5. posamično in Darko 6. posamezno. V 2. državni ligi so Horvat August, Babič in Somi dosegli dobre rezultate in na koncu osvojili ekipno 5. mesto, Horvat Avgust pa 5. mesto posamično.

Poudarek na mlajših strelcih

V jeseni so strelci pričeli tudi s tekmovanjem z obema ekipama v panonski ligi, žal pa so se zaradi finančne stiske morali odpovedati okrepitvi ekip s strelci iz Madžarske in se tako posvetili mlajšim strelcem. Med mladinci sta se v državno mladinsko ligo uvrstila Njakaš in Babič Mitja. Prav tako so pričelu tudi s treniranjem dveh mlajših mladink (Ivanov Saša in Benkovič Janja) z zračno pištolo. Mešana ekipa mladincev je osvojila tudi 5. mesto na turnirju v Ormožu in 4. mesto v Črenšovcih. Njakaš je osvojil v Ormožu še posamezno 5. mesto.

 

Kljub zastarelemu orožju dosežena odličja

S serijsko zračno puško strelci sodelujejo tudi v regijski ligi, kjer imajo pet strelcev (Babič Jože, Horvat Vlado, Varga, Trajbar in Horvat Avgust), vendar je prisoten problem v zastarelem orožju, zato so vse dvoboje streljali kot gostujoča ekipa. Preteklo leto je SD Jezero Dobrovnik tudi ponovno že 13. leto zapored vodilo regijsko MK ligo in mednarodno MK ligo. Društvo se lahko pohvali s tem, da so njihovi strelci eni izmed najboljših v tej disciplini, saj je ekipa (Bežan, Babič Jože, Car, Horvat Avgust) v mednarodni ligi osvojila 3. mesto in regijski ligi 2. mesto. Bežan je postal tudi podprvak v regijski ligi in skupaj z Babičem osvojil 3. mesto, hkrati pa sta oba vedno posegala po najvišjih mestih na vseh turnirjih.

Odlično in številčno pa so strelci nastopili tudi na vseh turnirjih s pištolami in revolverji velikega kalibra. Tekmovali so: Benkovič Tomaž, Berke Marijan, Kardoš Branko, Horvat Avgust, Berden Simon, Mate Jože in Somi Erik.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.