https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mlade planince iz Bogojine navdušila dolina Tamar

03.04.2012 ob 15:30  

Minulo soboto so se učenci Osnovne šole Bogojina odpravili na planinski izlet v dolino Tamar, kjer so ogledali vse tamkajšnje biserje s planiško velikanko na čelu.

Prva postaja tega dne je bil Planinski muzej v Mojstrani, kjer so si ogledali kratki film, nato pa sami raziskovali razstavljene vitrine v muzeju. Doživeli so tudi "nevihto v gorah", saj so tam imeli simulacijo le-te, na koncu pa so si lahko sprintali razglednico.

Pot se je iz muzeja nadaljevala proti Kranjski Gori, kjer so se izpod Planice v polnem zagonu odpravili proti dolini Tamar. Do tja jih je vodila članica PD matica Murska Sobota Darinka. Z njimi je bil še mentor planinskega krožka in profesor geografije ter zgodovine Boštjan Majerič. Ob poti so se veselo pogovarjali in opazovali čudovito naravo, vse te lepote pa ujeli tudi v objektiv.

Ko so prispeli v dolino Tamar, se je pred njimi pokazal mogočni lepotec - Jalovec. Vzeli so si nekaj časa za postanek in dobili tudi žig v planinski dnevnik. Potem so se kmalu odpravili nazaj do Planice in se na njo tudi povzpeli. Presenečnje nad njeno višino in težavnostjo podviga je bilo precej veliko. Ob spustu s Planice so se povzpeli na "stopničke" in se fotografirali.

Pot nazaj jih je ustavila še pri Zelencih - izviru Save Dolinke, kjer so enemu od učencev tudi voščili in mu zapeli "Vse najboljše".  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.