https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Razstava kiparskih del umetnika Juraka v Logarovcih

Logarovci, 03.04.2012 ob 9:16  

Minulo soboto se je v Logarovcih z razstavo "Panonska ura" predstavil 45-letni kiparski umetnik Robi Jurak iz Logarovcev pri Ljutomeru.


Razstavo "Panonska ura", na kateri je Robi Jurak predstavil svoja kiparska dela, so popestrili z okroglo mizo, ki je veljala za  nek čustven prehod v samo razstavo in pa s kulturnim programom, v katerem sta sodelovali Eva in Melissa iz Plesne šole Urška Ljutomer, glasbenika Mojca in Jože, Tomo Jurak z glasbenimi gosti, ga. Dolinšek, ki je osmislila Generala nesmisla in predstavila pomen materialnega sveta in grabežljivosti v današnjem času.

Na razstavi tudi upokojeni direktor mag. Franc Obal

Gostje okrogle mize (mag. Franc Obal, upokojeni direktor Galerije Murska Sobota, Premoša, akademski slikar in učitelj iz Male Nedelje, Jakoljevič, profesor likovne vzgoje iz Ekonomske šole Murska Sobota, "Biobaiker", umetnik na kolesu in kiparski umetnik Robi Jurak) so spregovorili o pomenu umetnosti v današnjem času ter o samem doživljanju intimnega sveta umetnika, ki dolgo zori znotraj, da lahko pride na plano in se izrazi.

Kiparski umetnik Jurak obožuje panonsko pokrajino in panonske ribe

Ker ima Robi Jurak rad panonsko pokrajino in njeno dušo, ki je poštena, vesela in samosvoja, ustvarjalna ter umetniška, se je na razstavi predstavil s kiparskimi deli, kot so panonske ribe, General nesmisla, štorklja … iz kovine.

Panonske ribe predstavljajo simbol življenja, ki preživi vse družbene sisteme, naravne katastrofe, človeške vzpone in padce. "Ribe niso ravno lepe, so pa iznajdljive, malo zasanjane, skromne in pozitivne, saj jih vse te lastnosti ženejo naprej," je na okrogli mizi povedal Jurak.

Gostje razstave so bili nad prikazanim in samo prireditvijo vidno navdušeni, gost iz Ljubljane, ki se ukvarja s prireditvami, pa je še povedal: "V Ljubljani imaš lahko veliko denarja, pa ti ne uspe narediti tako prijetne energije, zabave in uspešne razstave. Za vse to potrebuješ prave ljudi, ki so pripravljeni deliti uspehe in veselja s tabo, potrebuješ čustva."

  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2013 ob 14:45 brankakolundzic@gmail.c0m gost

      divno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.