https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Lilonee: Na elektronsko glasbo sem mahnjena, odkar pomnim

04.04.2012 ob 13:35  

V Clubu Spartacus bo na petkovi odiseji, natančneje 6. aprila, Bodywork III, misija »Urban Divas«, zraven dveh domačink, Trick-C in Mistine, ki prihajata iz okolice Ljutomera, nastopila tudi mlada, prodorna zagrebška DJ-ka in producentka Lilonee. Preberite kaj pravi Petra Lisičar o svoji glasbeni poti.

V svetu elektronske glasbe si že nekaj časa, kako si pravzaprav začela in kaj te je najbolj pritegnilo?

Na elektronsko glasbo sem mahnjena od kar pomnim. S štirinajstimi leti sem obiskala prvi dogodek z elektronsko glasbo in tukaj sem se našla. Nisem takoj želela postati DJ, ta želja je prišla šele leta pozneje ...

Zraven DJ-anja je dandanes za prodor umetnikov pomembna tudi produkcija. Kdaj si začutila da je čas za to in kako je prišlo do tvoje samostojne založbe Reldz records?

Želja po ustvarjanju lastne glasbe se je pojavila pred željo po DJ-anju. Fasciniralo me je, kako se popolnoma spajata matematika in kreativnost v elektronski glasbi. Založba Reldz je pravzaprav bila ideja soustvarjalca Roman Zawodny-ja (ameriški DJ in producent), luč sveta je zagledala marca 2007,idejo pa sva s sodelavcem Elton D. zagrabila s polno mero zanosa in entuzijazma. Elton je kmalu zatem odnehal, po dveh letih pa tudi Roman. Sedaj založbo že tri leta vodim sama. Vmes je bilo nekaj »manjših« težav z distribucijo vendar se je zadeva hitro uredila, tako da imam od februarja novega distributerja.

Kako se pripravljaš na nastop?

Ufff, najprej nekajkrat preposlušam mojo glasbeno kolekcijo in v njej iščem idealne »komade« za prihajajoč dogodek. Vse to počnem nekaj dni pred nastopom. In vsakič tudi »napečem« nekaj cd-jev s promocijskimi »komadi«, ni namreč lepšega občutka kot je pozitivna reakcija na trenutno še nepoznane komade.

Izbrala pa si tudi zanimiv študij na Biološki fakulteti. Kaj te je najbolj pritegnilo?

Res je,na fakulteti za biologijo sem trenutno vpisana v 4.letnik, smer zoologija. Usodna je bila ljubezen do živali pa tudi to, da sem po duši znanstvenik.

V Sloveniji si že nekajkrat bila gostja v projektu Urban Divas – kakšni so tvoji vtisi?

Tako je, Trick-C me je kontaktirala in povabila k sodelovanju, posledično pa sem tako prvič gostovala v Sloveniji. Vsakič je bilo odlično in tudi sedaj se resnično veselim ponovnemu obisku.


Tudi v tujini z nastopi pridno nabiraš izkušnje. Kje si že gostovala in katera izkušnja ti bo ostala najbolj v spominu?

Razen Hrvaške sem obiskala Slovenijo, ZDA, Kolumbijo in Srbijo. V ZDA sem živela leto dni, tam sem imela tudi moj prvi nastop, zato mi bo ostal najbolj v spominu.

Svet elektronike je še vedno bolj svet moških. Misliš, da se mora ženska bolj dokazovati?

Hmm, da in ne. Menim, da v produkciji ni nekih razlik, so pa v DJ-anju. O tej temi bi se dalo razpravljati, menim pa, da bi moralo biti pomembneje to kar se sliši, a ne to, kar se vidi.

In za konec - kaj bi sporočila bralcem?

Ni izginila, nikamor ni šla in nikoli ne bo umrla. Elektronika za vedno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.