https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Prekmurca Urška in Nino spet med najboljšimi v mednarodni plesni konkurenci

10.4.2012  

V Ljubljano se je minuli vikend po nekaj letih spet vrnilo prestižno plesno tekmovanje v standardnih in latinskoameriških plesih Ljubljana Open, katerega se je udeležilo prek 200 plesnih parov iz več kot  dvajsetih držav. Zastopane so bile prav vse starostne kategorije, zaplesali pa so tudi profesionalni plesni pari. 


Tekmovanja so se udeležili tudi člana Plesni klub Urška iz Murske Sobote, ki so se »borili« v osminah finala, četrtfinalih in polfinalih. V veliki finale se je uspelo spet uvrstiti plesnemu paru Urški Bencak iz Tišine in Ninu Kleindienstu iz Turnišča, ki sta zasedla 3. mesto tako v kombinaciji 10 plesov kakor tudi v latino-ameriških plesih. Boljša od njiju sta bil plesni para iz Madžarske in Nemčije.

Pri standardnih plesih sta Bencakova in Kleindienst uvrstila na 4. mesto.  S svojim dosežkom sta bila drugi najboljši slovenski par na tekmovanju, v kategoriji profesionalcev sta  zmagala aktualna svetovna prvaka Tatjana Lahvinovič in Zoran Plohl. Glavna trenerja pomurskih plesalcev Martina Plohl in Kristijan Burazer pa sta kot tretji najboljši slovenski plesni par na turnirju zasedla v članski kategoriji 4. mesto.

Kategorija mladinci

 

LATINO-AMERIŠKI PLESI

STANDARDNI PLESI

KOMBINACIJA 10 PLESOV

Urška Bencak

Nino Kleindienst

3

4

3

Sara Sršen

Gregorinčič Grega

17

13

9

Lana Donko

Nino Dotto

20

nista nastopila

nista nastopila

Maša Bencak

Žan Vrhovski

18

14

12

 

Kategorija mlajši mladinci

Inja Lebar

David Donko

13

nista nastopila

nista nastopila

    Fotogalerija