https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Beno Bagari odstopil, Štefan Škaper novi trener Rakičana

Rakičan, 12.4.2012  

Novinec v tretji ligi NK Rakičan se je po seriji treh zaporednih porazov razšel s trenerjem Beno Bagarijem. Nasledil ga je legendarni golgeter Štefan Škaper, ki bo ekipo vodil že v soboto na gostovanju pri Dravogradu.

"NK Rakičan obvešča vse člane in pristaše kluba, da je v teh dneh odstopil trener članske ekipe. Po skoraj dveletnem odličnem sodelovanju je prišel trenutek, ko so se naše poti razšle. Bil je eden ključnih akterjev naše nogometne pravljice in eden izmed najbolj zaslužnih za naš vstop v 3. SNL. Razhajamo se prijateljsko in upamo, da se bomo še kdaj srečevali ob nogometnih zelenicah. Zahvaljujemo se bivšemu trenerju za opravljeno delo in mu želimo obilo uspeha na nadaljnji poti," so zapisali na klubski facebook strani o nekdanjem trenerju Benu Bagariju.

Razlogi za predčasno prekinitev so slabši rezultati, kot se je od moštva pričakovalo. Rakičan je bil po jesenskem delu prvenstva na predzadnjem mestu z dvanajstimi osvojenimi točkami, ali drugače rečeno s petimi točkami prednosti pred zadnjim Gradom. Cilj za spomladanski del prvenstva je bil jasen, to je zagotoviti obstanek v ligi.

V ta namen so se okrepili s štirimi nogometaši, za nekaj dni pa so se februarja odpravili tudi na priprave v Novigrad. Začetek je bil vzpodbuden, v prvem krogu nadaljevanja so na domačem terenu premagali tretji Malečnik, nato pa je šlo samo še navzdol. Sledili so porazi proti Veržeju, Gradu in nazadnje Bistrici. To je očitno sodu izbilo dno in trener Bagari se je odločil odstopiti.

Znan je že tudi njegov naslednik, to je legenda Štefan Škaper, ki je lani odlično v tretji ligi vodil Odrance, s katerimi je postal prvak lige. Ker pa se klub takrat ni odločil za napredovanje v višji rang tekmovanja, se s Škaperjem niso uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje. Pef se je preselil v sosednje Črenšovce, katere je v jesenskem delu prvenstva vodil v pomurski nogometni ligi, ne pa tudi spomladi.

Škaper ima zdaj v Rakičanu na voljo devet krogov, da skuša izpolniti klubski cilj, to je obstanek v tretji ligi. Razlike pri dnu niso velike, zato se obeta zanimiv boj za obstanek. Igralce Rakičana na čelu z novim trenerjev v soboto čaka gostovanje pri četrtouvrščenem Dravogradu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2012 ob 18:14 MALI gost

      AJMO RAKIČAN.........

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2012 ob 22:39 nišče gost

      pojđe malo menje piti pa več na treninge, pa te bou mogouče obstanek

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2012 ob 20:23 nk gost

      idemo novim zmagam naproti!!!!ajde PEJF razturaj!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2012 ob 17:06 zetor gost

      Rakican baje kipuje Ronaldoja...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.