https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Rudaš: Muc je vabilo na kongres dobil

14.04.2012 ob 10:35  

Jožek Horvat Muc trdi, da vabila na kongres romske civilne iniciative ni dobil, Darko Rudaš ga demantira in ne želi ustvarjati medijskih konfliktov.


Darko Rudaš, predsednik Foruma romskih svetnikov in organizator kongresa romske civilne iniciative, ki je minuli četrtek potekal v Ljubljani, se je odzval na besede Jožeka Horvata Muca, ki je dejal, da vabila na omenjeni kongres ni dobil. "Kot odgovorni organizatorji zgodovinskega dogodka smo med drugim vabilo na kongres po pošti poslali tudi na  Zvezo Romov Slovenije, na društvo Romani Union in tudi Romskemu informativnemu centru. Poleg tega je vabilo bilo osebno vročeno tudi tajniku Zveze Romov Slovenije," je za Pomurec.com povedal Rudaš.

Rudaš dodaja, da so udeležbo Jožeka Horvata Muca  na kongresu pričakovali, "saj smo bili prepričani, da se bo kot predsednik največje zveze romskih društev dogodka zagotovo udeležil in se bo tudi vključil v javno razpravo." 

 V organizacijskem odboru kongresa so se obregnili tudi ob poročanje medijev. "Zavračamo senzacionalistično poročanje. Udeleženci smo morda res na nasprotnih političnih bregovih z Mucem, na sodelovanje z njim pa vseeno računamo. Zveze Romov Slovenije se nova Zveza ne boji, ampak kot eni od reprezentativnih organizacij Romov podaja roko, da skupaj rešimo slab položaj Romov, četudi se včasih ne strinjamo."

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2012 ob 13:17 alf gost

      Kaj modruje ta rudas,ki nima niti osem razredov osnovne sole...

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2012 ob 13:21 ... gost

      Rudaš tij si en velke politik ali za g.muca si se premale realno.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2012 ob 16:06 :D gost

      lol

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2012 ob 19:50 m.k gost

      ja zatou ka je muc lopov za tou je rudaš premali rudas je bar pošten pa makar ma en razled

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2012 ob 20:32 magister gost

      vsi magistri združite se, tudi tisti ponaredki!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.04.2012 ob 20:42 Aleksander veliki gost

      Možemo i mi koji smo kupili diplome u Srbiji?

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.