https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška občina si želi postati invalidom bolj prijazna

Murska Sobota, 16.04.2012 ob 12:18  

Do leta 2015 bo morala murskosoboška občina realizirati akcijski načrt neodvisno življenje invalidov v naši občini.


V Murski Soboti so podpisali Dogovor o vključitvi Mestne občine Murska Sobota v projekt "Občina po meri invalidov". S tem se je murskosoboška občina zavezala, da bo invalidom s primernimi ukrepi povečala možnosti za dostop do različnih prostorov, ki so trenutno še nedostopni. Murskosoboški župan Anton Štihec je dejal, da vključitev v projekt pomeni sprejem obveze do invalidov, hkrati pa tudi sam priznal, da je v občini še veliko nedostopnih točk za invalide.

"Pomembnost konkretnih rešitev brez odlašanja v prihodnost pomeni za invalide pomemben korak naprej," je med drugim v svojem nagovoru opomnil Drago Novak, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije. "Želimo ustvariti pozitivno klimo za vključevanje invalidov v družbo," je še dejal Novak.

Da bo projekt prinesel pozitivne posledice invalidom si želi tudi predsednik Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota Rudolf Kulič. "Upam, da bo ta projekt v vzpodbudo vsem invalidom v občini," je dejal Kulič in izpostavil dejstvo, da je murskosoboška občina prva pomurska občina, ki je pristopila k temu projektu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2012 ob 20:21 gost gost

      tej portal pomurec je pa čista kopija sobotainfo.dajte malo pokažite več izvirnosti.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2012 ob 20:56 en gost

      eni ste že direkt smešne pa patetične, če je tou biu podpis dogovora, na keroga so prišle hkrati vsi medije

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2012 ob 20:57 modrijaški gost gost

      Vsi trije lokalni mediji: sobotainfo, pomurec.com in pomurje.si majo podobno vsebino.... In zelo dvomin ka bi šteri od šteroga prepišavo. Kak se pa tvojem da napisati dogodek: " V veliki sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota je bil danes ob 10h slavnostni podpis dogovora o vključitvi soboške občine v projekt Občina po meri invalidov." z drugimi besedami. Mediji so bili očitno pozvani na dogodek in so vsi več ali menje podobno pisali, ker se nika drugega na da pisati.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2012 ob 21:00 bedno gost

      Pa ka to sploh je za dogodka? Županov PR... Naj raje nekaj naredijo ne da brezvezne sporazume podpišavajo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.