https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Singapur - mesto, ki vas očara z urejenostjo in čistočo

19.4.2012  

Singapur je ena najbolj nenavadnih držav na svetu. Mnogi tujci pa ga spoznajo bolj mimogrede, saj preko njega potekajo številne letalske povezave z Evropo, Avstralijo in Azijo. Tujca, ki pričakuje kaotičnost azijskih mest, presenetita urejenost in čistoča na vsakem koraku.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Republika Singapur je popolnoma samostojna od leta 1965, prej so si jo lastili Angleži, ki so tukaj ustanovili pristanišče in trgovsko postojanko, za časa druge svetovne vojne pa je bila v rokah Japoncev. Komaj 700 kvadratnih kilometrov veliko površino sestavlja več kot 50 otočkov, glavno in edino mesto je Singapur.

Lahko se pohvalijo z nizko stopnjo brezposelnosti in izjemno čistočo mesta. Davčne olajšave so pritegnila številna tuja podjetja da investirajo. Tako gosto naseljenega (4,5 milijona prebivalcev) mesta in obenem čistega še nisem videl. K temu pripomorejo izjemno visoke kazni za vsako onesnaževanje, kajenje na javnih mestih ter prehranjevanje na vlakih, avtobusih in ostalih javnih prevoznih sredstvih. Opozorila so jasno izpostavljena in tudi zneski za prekrške so astronomsko visoki. Celoten otok je praktično pozidan s stolpnicami, ostalo je le nekaj koščkov močvirja. Glavnino prebivalstva je kitajskega rodu, le slabih 15 odstotkov je Malajcev.

Izpostaviti je pa potrebno kuhinjo, ker boste le redko kje okusili tako dobro pripravljene jedi, ki svoj navdih iščejo po celem svetu. Danes Singapur predstavlja pomembno potovalno križišče, saj ga večina letalskih prevoznikov izbere kot postanek pred nadaljevanjem letov v Avstralijo in preostalo Azijo. Kot turista vas bosta navdušila čistoča in ponudba hrane. Od preostalih bližnjih azijskih držav, ga ločijo tudi visoke cene.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sili
      25.04.2012 ob 6:33 sili

      rejsan čisto mesto- samo drago kak žafran

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.