https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja premagali Sežano

Murska Sobota, 23.4.2012  

Ekipa Pomurja Pomurja je v 23. krogu 2.DRL prepričljivo premagala oslabljeno ekipo RK Mitol Sežana z rezultatom 33:21 (14:10). 


Čeprav so gosti v Mursko Soboto pripotovali le z osmimi igralci, so tekmo začeli boljše in v 5. minuti vodili z 0:2. Sledil je delni 5:0 v korist domače ekipe, v nadaljevanju prvega polčasa pa je ekipa RK Pomurja z dobro igro v obrambi in protinapadi polnila mrežo gostov in vodila povedla s šestimi zadetki prednosti (13:6). Goste je pred katastrofo reševal vratar, ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov.

Proti koncu prvega polčasa so domači nekoliko popustili in dovolili, da so se gosti približali na minus štiri (14:10), kar je bil tudi rezultat polčasa.

Začetek drugega dela se ni začel po željah domačih, saj so se gosti približali na vsega dva gola zaostanka (14:12). V nadaljevanju je domača ekipa strnila svoje vrste (poznala pa se je tudi utrujenost gostov) in z lahkimi goli iz protinapadov povečevala prednost iz minute v minuto. Tudi v napadu so pokazali zelo raznoliko igro. Prav tako je z odličnimi obrambami blestel Horvat (obranil je tudi štiri od petih 7-metrovk). Domači trener Hebar je dal priložnost vsem igralcem, ki so jo dobro izkoristili, saj je zadelo 8 od 11 igralcev.

Robi Kreft je (tudi tokrat) bil najboljši strelec Pomurja. (Foto: Borut Bencak)

Pomurje se je povzpelo na 9. mesto in prehitelo ekipo Cola, ki ima sicer tekmo manj in v zadnjem krogu 19. majaprihaja v Mursko Soboto.

RK Pomurje: Kreft Robi 10, Smodiš Aleš 6, Pintarič Aleš 5, Dogša David 4, Merica Tomaž 2, Jankovič Marko 2, Ščavničar Jani 2, Prelec Mitja 2, Kozelj Vasja in Horvat Uroš (13 obramb). 

Naslednjo tekmo bo ekipa RK Pomurje odigrala v gosteh z RK Moškanjci-Gorišnica v soboto, 5. maja.

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2012 ob 15:37 Gost gost

      Bravo dečki!!! Samo tak dale!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.