https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Po petih mesecih višanj končno pocenitev bencina

30.04.2012 ob 13:05  

Drobnoprodajne cene naftnih derivatov v Sloveniji se bodo opolnoči znižale prvič po petih mesecih. Tako se bo neosvinčeni 95-oktanski bencin spet spustil pod mejo enega evra in pol, malenkost čez pa je še vedno  100-oktanski bencin. Tudi dizelsko gorivo in kurilno olje se bosta pocenila.

Izteklo se je 14-dnevno obdobje, po katerem se lahko zopet spremenijo cene naftnih derivatov. In če se je bencin podražil kar desetkrat zapored, bo od jutri, prvič po petih mesecih, nekoliko cenejši.

Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 4,8 centa na 1,488 evra za liter, za liter 100-oktanskega bencina pa bo treba odšteti 1,506 evra, kar je 4,6 centa manj kot doslej. Dizelsko gorivo se bo pocenilo za 0,7 centa na 1,337 na liter, liter kurilnega olja pa bo potrebno odšteti 1,021 evra, kar je 0,8 centa manj kot doslej.

Gibanje cen v Sloveniji (vir: petrol.si)


Tudi na Hrvaškem se bodo naftni derivati pocenili


Tudi pri južnih sosedih se bodo naftni derevati nekoliko pocenili. 95-oktanski bencin bo po novem 34 lip cenejši in bo stal 10,98 kune na liter ali 1,46 evra na liter, liter dizla pa bo stal 10,05 kune oziroma 1,34 evra. 100-oktanski bencin bo na Hrvaškem po novem stal 11,61 kune ali 1,54 evra na liter.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.