https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Vse prometne nesreče z udeležbo kolesarjev

02.05.2012 ob 8:32  

Na prvi dan v maju so policisti obravnavali tri prometne nesreče, devet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, samomor, pet primerov povoženja divjadi in pridržali dve osebi.

Vse tri prometne nesreče so bile z udeležbo kolesarjev in vse tri so se končale z lahko telesno poškodbo. V Murski Soboti je voznica med vožnjo mimo osebnega avtomobila oplazila odprta vrata avtomobila in padla po vozišču. V Podgradu je kolesarka zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčila v pločnik in padla po vozišču. V Odrancih je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, ter padel po pločniku. Zaradi navedenega opozarjamo kolesarje, da pri vožnji kolesa upoštevajo pravila varne vožnje in z vožnjo ne ogrožajo sebe in drugih udeležencev v prometu. Če je le možno pa naj med vožnjo uporabljajo kolesarsko čelado.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, tri poškodovanja tuje stvari, vlom v gostinski lokal od koder je neznanec ukradel blagajniški minimum, cigarete ter žgano pijačo. Poleg tega pa so obravnavali še povzročitev lahke telesne poškodbe in ogrožanje varnosti. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnih prostorih. Ker se dva  kršitelja kljub intervenciji policistov nista hotela pomiriti, je bilo zoper njiju odrejeno pridržanje do streznitve. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju pomurske avtoceste.     

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.