https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Pomurec Dare Vršič odhaja na Dunaj k Austrii

3.5.2012  

Dare Vršič bo kariero nadaljeval na Dunaju. Kot je danes sporočil njegov klub Olimpija, se bo najboljši strelec slovenske lige te sezone poleti preselil v avstrijsko prestolnico. Finančnih podrobnosti prestopa ni razkrila nobena stran.


Dunajski klub je na svoji spletni strani zapisal, da je Dare Vršič prva okrepitev za novo sezono, s 27-letnim napadalcem pa so podpisali pogodbo do poletja 2016.

Vršič je kariero začel pri Muri 05. Na sliki skupaj s svojim prvim trenerjem Jožefom Husarjem (foto: Gregor Čiček).

Vršič je v tej sezoni dosegel 22 golov, skupno pa je v prvi ligi v zeleno-belem dresu dosegel 28 zadetkov. V Olimpijo je prišel januarja 2011. "Del mene je vesel, ker Dare odhaja v urejen klub, ki ga zelo dobro poznam, seveda pa sem tudi žalosten, saj izgubljamo odličnega nogometaša in človeka. Dare je bil prvi igralec, ki sem ga pripeljal v Olimpijo in prvi, ki je v mojem času opravljanja funkcije športnega direktorja odhaja v tujino," ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Mile Ačimović.

Vršič se bo tretjič podal v tujino, po igranju na Slovaškem in v Romuniji je zdaj na vrsti avstrijska zgodba. "Navdušen sem in se zelo veselim novega izziva v karieri, prepričan sem, da sem izbral pravilno. Odhajam v močno ligo, v urejen klub, ki ima vsako sezono visoke cilje. Olimpiji bom za vselej hvaležen, saj mi je dala ogromno in je v tem letu in pol postala tudi moj klub, upam, da bodo tudi navijači razumeli mojo odločitev," pa je o prestopu povedal Vršič.

STA

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2012 ob 14:52 PREKMUREC gost

      ŠREČNO DARE!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2012 ob 20:57 veteran gost

      Želim ti veliko golov in čim manj poškodb, ker si imel v karieri že veliko smole.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.