https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Visoka nagrada Inclusia za Osnovno šolo IV Murska Sobota

05.05.2012 ob 8:30  

Osnovna šola IV Murska Sobota je že drugo leto zapored prejela visoko priznanje na mednarodnem festivalu INCLUSIA v Celovcu. Priznanje se podeljuje za vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo in osveščanje javnosti. Nagrajena je bila glasbeno plesna predstava Snežna kraljica, ki so jo premierno predstavili v okviru prireditve Podarimo srečo.


Osnovna šola IV Murska Sobota, na kateri se izobražujejo učenci s posebnimi potrebami, si že vrsto let na različne načine prizadeva za socialno vključevanje svojih učencev. Najbolj trajnostne učinke dosega z glasbeno-plesnim gledališčem, ki je sprva nastajal v okviru tradicionalne prireditve Podarimo srečo in katerega posebnost je, da so vanj vključeni prav vsi učenci in učitelji šole.

Osnovna šola IV Murska Sobota že drugič prejela nagrado Inclusia

V letošnjem šolskem letu se je Osnovna šola IV Murska Sobota večkrat zapored v Gledališki dvorani Park predstavila s Snežno kraljico H. C. Andersena, ki jo je priredila in režirala omenjene osnovne šole Lili Miloševič, glasbeno pa jo je opremil skladatelj Roman Sarjaš. Izjemno  navdušenje publike jih je spodbudilo, da so se prijavili na nagradni natečaj mednarodnega projekta 'Inclusia 2012' in že drugo leto zapored prejeli visoko nagrado Inclusia.

Mednarodni projekt Inclusia v Celovcu sicer poteka že deset let, cilji tega projekta pa so povezati učence celovških šol med seboj, kakor  tudi z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami iz drugih držav, spodbujati razumevanje do raznolikosti, spoštovanja do oseb s posebnimi potrebami ter razvijati partnerske odnose v družbi. Projekt je koordiniral predsednik društva 'Inclusia –menschen wie wir sind' (Inkluzija-ljudje kakršni smo), dr. Dieter Klammer, slovenska generalna konzulka Dragica Urtelj pa je z zadovoljstvom ugotovila, da se projekta Inclusia vsako leto udeležuje vse več skupin iz Slovenije. 

Nagrada "Inclusia" ponos šole, mesta Murska Sobota in celotne Slovenije

V okviru projekta so bile podeljene štiri nagrade za izjemne dosežke mladinskih organizacij, šol, otroških vrtcev in posameznikov, ki v svoje projekte  vključujejo ljudi s posebnimi potrebami. Le ena izmed nagrad je bila podeljena izven meja države gostiteljice in to je ponosno prejela  Osnovna šola IV Murska Sobota. Nagrado v znesku 1500 EVR je Osnovni šoli IV podelila Delovna skupnost Alpe-Adria. 

Slavnostne podelitve v Celovcu so se udeležili učenci in učitelji-predstavniki šolske skupnosti in učiteljskega zbora ter ravnateljica šole  Metka Kovač Kuharič. Avtorica predstave Lili Miloševič se je ob prevzemu nagrade zahvalila za visoko čast in povedala, da je nagrada spodbuda in pomoč  za nadaljnjo snovanje inkluzivnih projektov. S podelitvijo so nagrajenci iz Slovenije slovesno sklenili krog dvodnevnega druženja z učenci iz Dvojezične šole v Celovcu in z mladimi iz različnih držav. Nagrada, ki so jo prejeli, je prav gotovo razlog  za ponos šole in mesta Murska Sobota, kakor tudi vse Slovenije.                             

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2012 ob 11:48 pikapolonica gost

      Čestitke, čestitke in še enkrat čestitke!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.