https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurski študentje so se potepali po Berlinu

04.05.2012 ob 20:32  

Nemška prestolnica z več kot 3,5 milijoni prebivalcev, tisočimi zgodovinskimi, kulturnimi in arhitekturnimi znamenitostmi je v okviru prvomajskega potepa s Klubom prekmurskih študetov privabila in očarala mlade željnih znanja in novih dogodivščin. Vendar pa je bilo petdnevno potovanje definitivno prekratko za tisoč kilometrov oddaljen Berlin.  

Klub prekmurskih študentov je tudi letos poskrbel za strokovno ekskurzijo v eno izmed evropskih prestonic - tokrat Berlin. Petdeset mladih si je v petih dneh ogledalo nekaj glavnih znamenitosti in spoznalo utrip večmilijonskega zgodovinskega mesta, znanega predvsem po 2. svetovni vojni.  

Pred prihodom v Berlin so si študenti ogledali mesto Potsdam, prestolnico dežele Bavarske, kjer so si ogledali dvorec Sanssouci s prelepo cvetočo okolico. Nato je sledil prihod v Berlin, kjer je potekalo druženje s Slovenskim kulturnim prosvetnim in športnim društvom "Slovenija", kjer so slovenci, sedaj živeči v Nemčiji, obiskovalcem pripravili kosilo ter poskrbeli za izredno prijetno vzdušje.  

Naslednji dan je sledil ogled mestnih znamenitosti, kjer so mlade najbolj očarali Siegessaule z Viktorijo na vrhu, Brandenburška vrata, Žandarjev trg, spomenik posvečen Judom, žrtvam 2. svetovne vojne, ter Berlinski zid. Popoldan je sledil sproščen ogled enega izmed največjih živalskih vrtov v Evropi. Zvečer je sledil ogled Gleinicker brucke. 

V okviru strokovne ekskurzije pa je mlade lokalni vodnik popeljal po vohunskih poteh,  in sicer so imeli priložnost videti Checkpoint Charlie, edine originalne ostanke Berlinskega zidu, center vohunov Stasi in Bendlerblock, kjer je bilo poveljstvo vojske. Prosto popoldne so študenti izkoristili za doživetje mestnega vrveža, nakupe in sprostitev. 

Tudi zadnji dan v Berlinu je minil predvsem v okviru spoznavanja ostankov 2. svetovne vojne, in sicer je mladim najbolj v spominu ostalo koncentracijsko taborišče v Oranienburgu. Poleg taborišča pa so si ogledali še Olimpijski stadion in vsemogočni nemški parlament. Sledila je dvanajsturna pot domov. 

Prvomajski potep po Berlinu bo mladim zagotovo ostal nepozaben. Zaradi izjemno prijetnega vzdušja in poučnega izleta pa Klub prekmurskih študentov že pripravlja nov projekt Spoznavajmo Slovenijo, ki bo sestavljen iz štirih kratkih izletov z namenom spoznavanja naše majhne, a vendar izjemno bogate in zanimive dežele (www.kps.si). 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2012 ob 13:32 Li gost

      Potsdam, prestolnica Bavarske...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2012 ob 13:36 Li gost

      ...:)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.