https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mladi Slovenci v Lendavi z remijem še ohranili upanje za polfinale

Lendava, 8.5.2012  

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je v 2. krogu evropskega prvenstva (skupina B) v Lendavi igrala neodločeno 1:1 (1:1) proti Poljski.


Slovenija : Poljska 1:1 (1:1)

Gledalcev: 1500

Strelca: 0:1 Rabiega (10.), 1:1 Šauperl (26.). 

Slovenija: Zabret, Paljušič, Hvastija, Dautovič, Vukliševič (od 46. Klemenčič), Rudonja (od 71. Zahovič), Hotič, Šauperl, Dodlek (od 47. Barišič), Črnigoj, Stojanovič.

Poljska: Pogorzelec, P. Stepinski, Horoszkiewicz, Lasicki, Linetty, Rudol, M. Stepinski (od 80. Kugiel), Cierpka, Rabiega (od 67. Žeglen), Wlodarczyk, Žwir (od 53. Formella).

Slovenska vrsta je po porazu proti Nizozemski tokrat vpisala prvo točko na prvenstvu. Zanjo je najzaslužnejši napadalec Bian Paul Šauperl, ki je poskrbel za izenačenje po poljskem zadetku Vincenta Rabiege. Slovenski upi se bodo v četrtek v zadnjem krogu v Mariboru pomerili z Belgijo, ki je včeraj igrala neodločeno z Nizozemsko, uvodoma pa izgubila proti Poljski.

Slovenci morajo na tisti tekmi zmagati in upati, da se tekma v Lendavi med Nizozemsko in Poljsko ne bo končala z neodločenim izidom. V tem primeru namreč v polfinale napredujeta prav slednji.

Čeprav so Slovenci kar odločno začeli, pa so se že v deseti minuti znašli v zaostanku. Po podaji Patryka Stepinskega z desne strani je Gregor Zabret žogo le narahlo preusmeril, a le do Vincenta Rabiege, ki je z volejem iz bližine Poljski priigral vodstvo. V 15. minuti so imeli Poljaki na voljo indirektni prosti strel v slovenskem kazenskem prostoru, a so domači nogometaši preprečili zadetek.

Poljaki so bili nevarni še v 19. minuti, ko je Rabiega le malce premalo natančno meril z glavo, nato pa so boljšo igro pokazali tudi Slovenci, ki so izenačili v 26. minuti, ko je Bian Paul Šauperl po globinski podaji stekel v kazenski prostor in žogo poslal v mrežo mimo vratarja Oskarja Pogorzeleca, ki je stekel iz svojih vrat.

Slovenski selektor Miloš Kostić je kmalu po začetku drugega polčasa z dvema menjavama osvežil ekipo, predvsem njen ofenzivni del, a to ni obrodilo želenih sadov. V borbeni tekmi s kar nekaj ostrimi posredovanji je bilo v drugih 40 minutah priložnosti bolj malo, tako da sta si ekipi razdelili točke.

STA 

Več fotografij s tekme v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2012 ob 15:57 hjooj.. gost

      Kaj res niste mogli bar eno sliko nardit pa poslikat Gorgone kak so navijale za Slovenijo? hm..

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.