https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Lendavi se obetata novi in prenovljeni vrtec

Lendava, 09.05.2012 ob 11:05  

Župan občine Lendava Anton Balažek in direktor družba SGP Pomgrad Tadej Ružič sta včeraj podpisala pogodbo o energetski obnovi in novogradnji vrtcev v Lendavi.


V Mestni hiši v Lendavi so včeraj predstavili investicijo, s katero bodo v starem mestnem jedru Lendave zgradili novi nizkoenergetski vrtec in obnovili vrtec v Tomšičevi ulici. Z investicijo želijo zagotoviti sodobne prostorske pogoje  za izvajanje vzgojno-varstvene dejavnosti, s čimer bodo ustvarili tudi pogoje za kvalitetnejšo varstvo otrok v vrtcu ter vzpostavili stanje, skladno s standardi in normativi.

SGP Pomgrad je bil na razpisu izbran kot najugodnejši ponudnik za obe investiciji. Skupna vrednost obeh naložb znaša slabih 2,4 milijona evra, od katerih bo 58 odstotkov evropskih sredstev, slabih 261.000 evrov bo občina namenila iz sredstev v okviru Zakona o financiranju občin, preostalih 722.000 evrov pa pričakujejo od Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. V kolikor slednjega denarja ne uspejo zagotoviti, bo Občina najela kredit.

Izgradnja novega vrtca v starem mestnem jedru Lendave, s katerim bodo nadomestili sedanji vrtec v Mohorjevi ulici, se bo pričela v prihodnjih dneh. Novi objekt bo dvoetažni: v pritličju bo prostora za šest oddelkov, višje pa bo postavljena manjša »hiška« s prostori za zaposlene. Vrednost gradbenih del novogradnje znaša dobrih 1,2 milijona evrov.

Obnova vrtca v Tomšičevi ulici vključuje generalno prenovo, ki vključuje energetsko sanacijo objekta z zamenjavo strešne kritine in stavbnega pohištva (okna, vrata) ter obnovo fasade, obenem pa se bodo lotili tudi funkcionalne prenove notranjih prostorov. Izvajalec bo s prenovo začel v juniju.

Rok za dokončanje gradbenih del za obe fazi je september 2012.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.