https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Banovcih dišalo po poticah in kruhu

Banovci, 13.05.2012 ob 17:20  

Danes je v gasilskem domu v Banovcih potekala tradicionalna kulinarična razstava domačega kruha, potic in keksov. Prireditev je bila organizirana v okviru prireditev ob praznovanju 13. občinskega praznika občine Veržej.

 

Letos smo na kulinarični razstavi lahko videli nekaj več kot 90 različnih dobrot, katere so spekle gospodinje iz Banovec. Posebna zahvala gre tudi članicam turističnega in prostovoljnega gasilskega društva, ki so pripravile bogato in raznovrstno kulinarično razstavo. Na sami razstavi je bilo videti doma spečen kruh, ki ga je bilo možno tudi kupiti, različne rolade, rezine, torte, potice in nekatere izvirno narejene kekse. Razstavi so se pridružili tudi čebelarji iz čebelarskega društva Veržej, ki so razstavljali med, ponujali medene izdelke in nagovarjali obiskovalce k spoštovanju do čebel.

Ob otvoritvi razstave je domačin Dominik Černjavič zaigral na kitaro, punce pa so povedale nekaj o kulinariki. Vse prisotne je nagovoril župan občine Veržej Slavko Petovar, župnik Jožef Krnc iz veržejske fare pa je blagoslovil vse gospodinje in dobrote, ki so jih pripravile.

Kulinarične dobrote so lahko obiskovalci po ugodni ceni tudi kupili, zbran denar pa bo šel za obnovo vaške kapele in gasilskega doma.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.