https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški kriminalisti ovadili nekdanjega šefa ljutomerskega zdravstvenega doma?

14.05.2012 ob 13:52  

Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so zaradi storite kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete kazensko ovadili tri osumljence iz javnega zavoda na območju Pomurja, med njimi tudi direktorja zavoda.


Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za primer Zdravstvenega doma Ljutomer in njegovega nekdanjega direktorja Jožeta Šumaka s sodelavci. NEkdanji direktor zavoda naj bi z neupravičenim izplačevanjem nadurnega dela zaposlenim javni zavod oškodoval za 308.186 evrov.

Foto: Prlekija-on.net

Ovadeni nekdanji direktor naj bi več zaposlenim javnega zavoda neupravičeno izplačeval nadurno delo in delo po podjemnih pogodbah, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poneverbe so kazensko ovadili tudi javno uslužbenko tega zavoda, ki denar od opravljenih in zaračunanih storitev ni predala v računovodstvo zavoda, ampak ga je predajala tretjemu osumljencu, izdane račune pa je uničila.

Tretji ovadeni pa je zaposleni na tem zavodu, ki je kazensko ovaden zaradi napeljevanja javne uslužbenke k storitvi kaznivega dejanja poneverbe, saj ji je naročil, da mora denar od določenih opravljenih storitev predajati osebno njemu.

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2012 ob 20:14 ILY gost

      308 000 je pa že lejpi penez...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2012 ob 21:02 __ gost

      Ne dolgo nazaj sem nekje prebral tako suvereno zapisano : "To je izkaz občudovanja do njegovega dela ter obenem visoko merilo, ki ga morajo doseči njegovi nasledniki."

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.