https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Vršič postal najboljši igralec lige, Fajić najboljši napadalec

Ljubljana, 15.5.2012  

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je danes na gala prireditvi v Ljubljani razglasil najboljše igralce za sezono 2011/12. Naj igralec minule sezone v 1. SNL je postal igralec Olimpije Dare Vršič. Drugo mesto je pripadlo Nusmirju Fajiću iz Mure, tretje pa Goranu Cvijanoviću iz Maribora.


"Ta nagrada mi res pomeni največ. Biti najboljši igralec ene evropskih lig, je naravnost fantastično, je spodbuda in motivacija za naprej, sploh zaradi tega, ker bom zamenjal klub oziroma sem ga že," je po prejemu priznanja povedal Vršič in za to dal nekaj zaslug tudi ekipi Olimpije: "Skoraj v celoti je za to zaslužna ekipa, čeprav smo imeli kar nekaj padcev, ampak na koncu so mi soigralci zelo pomagali. Imel pa sem tudi nekaj sreče v določenih položajih."

"Sami vidite, da če bo šlo tako dalje, bo v slovenskem nogometu težko imeti deset normalnih klubov. Že v naslednji sezoni oziroma že v prihodnjem mesecu bo to jasno. Avstrija pa je v vseh pogledih, zaradi urejenosti, tudi kakovosti nogometa in zanimanja zanj, v tem trenutku zame najboljša izbira," je še povedal Vršič.

Sindikat je razglasil tudi najboljše glede na igralne položaje. Najboljši vratar je tako Jasmin Handanović (Maribor), najboljši branilec Aleksander Rajčević (Maribor), najboljši vezist Vršič, najboljši napadalec pa Nusmir Fajić (Mura 05).

Fajo je ob tej priložnosti zahvalil tudi soigralcem: "Hvala vsem za lepo priznanje, predvsem pa soigralcem, ki so mi pomagali, da pridem do te nagrade. Čeprav nam pri Muri ni lahko, smo prav zaradi izrednega karakterja ekipe tam, kjer smo, pri vrhu prvenstvene razpredelnice."

V najboljši enajsterici prvenstva so vratar Handanović, branilci Boban Jović (Olimpija), Martin Milec (Maribor), Rajčević in Aljaž Struna (Luka Koper), vezisti Cvijanović, ki je na tekmi v Stožicah proti Olimpiji zabil tudi najlepši zadetek sezone, Vršič in Goran Galešić (Hit Gorica) ter napadalci Fajić, Dalibor Volaš in Agim Ibraimi (oba Maribor).

Najboljši mladi nogometaš sezone je Olimpijin bočni branilec Jović, najboljši trener je strateg prvaka Maribora Darko Milanič, najboljši igralec 2. slovenske nogometne lige pa je Gregor Režonja iz Aluminija.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.