https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pahor: Milanu Kučanu ničesar ne dolgujem

17.05.2012 ob 8:32  

Milan Kučan po mnenju predsednika SD-ja Boruta Pahorja ni bil nekdo, ki bi spodbujal velike projekte. Pravi, da Kučanu ni ničesar dolžan …


Pred bližajočimi volitvami novega predsednika stranke SD, se je sedanji prvi mož stranke, Borut Pahor, ki se s tremi tekmeci vnovič poteguje za položaj vodilnega, v pogovoru za TV Slovenija dotaknil tudi svojega odnosa do nekdanjega predsednika Milana Kučana.

Po mnenju Pahorja si bodo Slovenci predsednika Kučana zapomnili kot moža, ki je slovensko osamosvojitev speljal do konca brez pretiranega prelivanja krvi. Vendar Kučan zanj "nikoli ni bil nekdo, ki bi spodbujal velike projekte," in ob tem meni, da si ga bo zgodovina bolj zapomnila po upočasnjevanju nekaterih projektov – tako demokratizacije kot osamosvajanja.

Pahor je v pogovoru zatrdil, da Kučanu ničesar ne dolguje in da se ne strinja z njegovimi pogledi na to, kaj naj bi bil SD. Ob tem je poudaril: "Mi nismo topovska hrana za kakšno drugo stranko, ne rezervna armada za kakšne stranske interese." Tekmecem sporoča, naj več ne računajo na SD, kot sami nikoli niso računali na njih. Tekmece na levici je označil kot morske pse, ki "okoli Socialnih demokratov čakajo, da bomo zakrvaveli, da nas raztrgajo. Gremo jim na živce kot ogledalo njihovih lastnih neumnosti in nesposobnosti."

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2012 ob 14:39 gost gost

      Prekmurci,posebno sobočanci,Pahor vam je povedal resnico in vam nalil čistega vina.Vaš Kučan je stric iz ozadja in se ves čas trudi da razdvaja Slovence na vaše in naše.Po drugi strani pa obvljaduje in drži roke nad kapitalon ,ki je večina v tojini.Upam da vam je Pahor odprl oči .!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      17.05.2012 ob 16:17 smrt

      Naj ga vrag pocitra toga maruleka .Drugo ne dela kak drek grouža

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Jože Horvat
      17.05.2012 ob 18:46 Jože Horvat

      gost ni naš mi ga ne maramo maruleka......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.