https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

V finalu Lige prvakov bodo za Bayern pesti stiskali tudi Pomurci

18.5.2012  

Jutri bo v Münchnu na razprodani Allianz Areni finale Lige prvakov, v katerem bodo nastopili domači Bayern in Chelsea, prisotnih bo tudi kar nekaj Pomurcev. Samo iz Bayernovega navijškega kluba se jih na finale odpravlja devet Pomurcev, še enajst pa jih bo iz preostale Slovenije.

Med skoraj 70 tisoč srečneži, ki si bodo letošnji finale Lige prvakov ogledali v živo, bo tudi podpredsednik Navijaškega kluba Bayern Slovenije Luka Vuk, ki je pred odhom v prestolnico Bavarske odgovoril na nekaj naših vprašanj.

Kako si videl zmago nad Realom oziroma napredovanje?

Obe tekmi sta bili zelo napeti. Seveda smo se veselili prve zmage, čeprav je rezultat še zmeraj bil neugoden. Na drugi tekmi pa potem šok: po 14. minutah smo zaostajali z 2:0. Ampak v tistem trenutku sem se spomnil tekme z Manchesterom Unitedom pred dvema letoma, kjer smo zaostajali s 3:0 in smo rezultat spreobrnili in bil sem prepričan, da bo tudi tokrat tako. Tekma je bila do konca napeta in prišli smo do streljanja enajstmetrovk. Po vodstvu pri enajstmetrovkah z 2:0 in dveh super obrambah našega vratarja Neuerja, je bilo napredovanje praktično v žepu. Ampak gostujoči vratar Cassilias še tudi ni rekel zadnje besede. Madrid se je približal, ampak po strelu Ramosa sem bil prepričan, da je to napredovanje in tako je potem tudi bilo, saj je Bastian Schweinsteiger žogo poslal v mrežo in prišli smo v sanjski finale na domačih tleh.

Kje vidiš prednosti in kje slabosti v primerjavi s Chelsea-om?

Chelsea ima zelo kakovostno ekipo, a vseeno mislim, da so pred leti pod Mourinhom imeli boljši kader, s katerim jim ni uspelo osvojiti evropske krone. Naš kader pa iz leta v leto postaja boljši in zato menim, da bi na koncu morali biti mi tisti, ki bodo dvignili pokal. Vsekakor pa ne gre zanemariti izpade pri obeh ekipah, katere bo potrebno na nek način kompenzirati. Po eni strani je škoda, da Uefa ne briše kartonov pred finalom, kot je to praksa na svetovnem in evropskem prvenstvu, ker bi potem videli verjetno bolj zanimiv finale z vsemi standardnimi igralci, kateri so tudi pripomogli k napredovanju v veliki finale.

Kako misliš da se bo končalo finale?

V finalu pričakujem težek boj, ampak sem vseeno prepričan, da bomo na koncu slavili mi. Tekma bo zelo napeta, že pri podatku, da je bilo naročil za 1.150.000 vstopnic, mi grejo vse mravljinci po telesu in težko pričakujem jutrišnji dan, ko bo šlo zares.

Kje boste gledali finale navijači Bayerna?

Na samo tekmo gremo štirje iz našega fan kluba, v München na t.i. ˝Public Viewing˝ pa gre še šestnajst naših članov. Nekateri bodo tekmo gledali doma in po različnih lokalih, vsi skupaj pa bomo stiskali pesti za Bayern.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.