https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

VIDEO: Kje bodo tekli tekači na 32. Maratonu treh src v Radencih

Radenci, 18.5.2012  

Le še en dan nas loči do  32. Maratona treh src v Radencih. Pripravili smo vam osnovne informacije o začetkih in trasah prog.

Maraton Radenska Classic (42 km) - start ob 9.30 uri

Proga je enaka, kot na polmaratonu, s tem, da tekači pred ciljem zavijejo v levo in se po starem dovozu do zdravilišča Radenci vrnejo na glavno cesto in po desni strani cestišča nadaljujejo do Petanjc in tečejo še en krog po enaki trasi kot polmaratonci.

Limit prvega kroga je 2 uri in 30 minut. Po tem času bodo tekmovalci preusmerjeni v cilj. Prihod zadnjih tekmovalcev v cilj je okoli 15. ure.

 

Polmaraton Radenska Light - start ob 9.30 uri

Start je pred hotelom Radin, nato proga zavije skozi prvo krožišče na desno do drugega krožišča, kjer se ločijo tekači na 5,5 km in tekači na 10 km, ki tečejo naravnost ter maratonci in polmaratonci, ki se obrnejo v desno proti Petanjcem.

Tečejo skozi Petanjce, Tišino, kjer pri gostilni Verban zavijejo desno v Tropovce in Gradišče ter se nato priključijo na glavno cesto Tišina – Murska Sobota in se vrnejo skozi Tišino in mimo osnovne šole nadaljujejo skozi Vančo vas, Rankovce, Gederovce, Sodišince, Murske Petrovce in skozi Petanjce nazaj v Radence, kjer pa je od Petanjc do Radenec razdeljena cesta, tako da tekači tečejo po desni strani cestišča, po desni strani prvega krožišča in po levi strani drugega krožišča v cilj. 


Tek Radenska Naturelle - 10 km - start ob 9.45 uri

V drugem krožišču tečejo naravnost proti Šratovcem. V Šratovcih se najprej odcepijo tekači na 5,5 km (pri starem transformatorju), ostali pa tečejo mimo novega transformatorja po glavni cesti do zadnje hiše v Šratovcih (Ficko) in nato po kolesarski stezi do vasi Mele, se tam obrnejo in po glavni cesti nazaj do novega transformatorja, kjer nadaljujejo po makadamski cesti proti Orehovcem do gasilskega doma. Tu se obrnejo proti Boračevi, kjer se v ovinku pri gostilni Piccolo združijo s tekači 5,5 km in skupaj z njimi tečejo do cilja. 


Oazin tek - 5,5 km - start ob 9.45 uri

V drugem krožišču se ločijo in po levi strani krožišča nadaljujejo pot proti Šratovcem. V Šratovcih zavijejo pri starem transformatorju na levo po asfaltni cesti mimo industrijske cone in podjetja Radenska d.d. Radenci skozi Boračevo in se pri lovskem domu Jež usmerijo na Prisojno cesto, kjer se na Gubčevi cesti usmerijo levo mimo cerkve Sv. Cirila in Metoda na Kapelsko cesto pod železniškim nadvozom po desni strani krožišča nazaj v cilj pred hotelom Radin.

 

Veveričkin in srčkov  tek - Tek šolskih in predšolskih otrok 2012 - start ob 16.00 uri 

22. Pohod Radenska Plus – start ob 8.00 uri


 

3. Nordijska hoja (7,8 km) – start ob 9.50 uri


 

Humanitarni tek - start ob 15.00 uri 

Tekmovanje paraplegikov polmaraton  (21,098 km) - start ob 9.25 uri

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.