https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Gregor Balažic prvič vpoklican v člansko reprezentanco

18.5.2012  

Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je obelodanil seznam nogometašev, na katere bo računal na prijateljski tekmi proti Grčiji 26. maja v avstrijskem Kufsteinu. Na seznamu je kar nekaj novincev, med njimi tudi Pomurec Gregor Balažic.

Novi obrazi v reprezentanci so vratar Jan Oblak, branilca Gregor Balažic in Andraž Struna, vezista Kevin Kampl in Jasmin Kurtić, znova pa je med poklicanimi tudi napadalec Maribora Etien Velikonja. Reprezentanca bo priprave opravila v Avstriji, kamor bo odpotovala v nedeljo. Tam načrtujejo od sedem do devet treningov, ki bodo namenjeni predvsem taktičnim zamislim, med drugim bo selektor preizkusil tudi novo postavitev v zvezni vrsti. Doslej je obe tekmi odigral z dvema zadnjima zveznima igralcema. Kljub temu pa Stojanović pravi, da bodo tekmo vzeli zelo resno. "To tekmo jemljemo kot zelo pomembno, v upanju, da se pokaže korak naprej od prijateljskega obračuna s Škotsko in da si odgovorimo še na dodatna vprašanja, ki so odprta predvsem v sistemski postavitvi in igralskem kadru. Tako da je tekma pomembna iz več razlogov in k njej pristopamo, kot da je dvoboj svetovnega prvenstva," je še povedal Stojanović in se ozrl še na Grčijo.

Gregor Balažic v dresu Hit Gorice

"Grčija je bila evropski prvak, v svoji skupini je bila prva, pripravlja se za EP. V svojih vrstah ima kar nekaj izkušenih igralcev. So trdi, nepopustljivi, rahlo defenzivno orientirani. Kako bo na naši tekmi, je težko napovedati. V tistih tekmah, ki sem jih pogledal, so bili zelo odgovorni, hitro se vračajo za žogo, kompaktni, v nekaterih momentih zelo agresivni. Svojo priložnost po večini čakajo iz prekinitev. Skratka, kompaktna ekipa, ki bo dober test zame in za reprezentanco," je zaključil slovenski selektor.

* Seznam za Grčijo:

- vratarji: Vid Belec (Crotone), Jasmin Handanović (Maribor), Samir Handanović (Udinese), Jan Oblak (Leiria);

- branilci: Gregor Balažic (Karpati Lvov), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Chievo), Dejan Kelhar (Samsunspor), Andraž Struna (Cracovia), Marko Šuler (Hapoel Tel Aviv);

- vezisti: Armin Bačinović (Palermo), Josip Iličić (Palermo), Kevin Kampl (Osnabruck), Andraž Kirm (Wisla Krakov), Jasmin Kurtić (Varese), Darijan Matić (Krivbas Krivji Rih), Aleš Mertelj (Maribor), Aleksandar Radosavljević (Ado Den Haag), Mirnes Šišić (Ofi Kreta), Dare Vršič (Olimpija);

- napadalci: Valter Birsa (Genoa), Zlatko Dedić (Dynamo Dresden), Zlatan Ljubijankić (Gent), Tim Matavž (PSV Eindhoven), Etien Velikonja (Maribor).

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.