https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Ljutomeru prijeli tri ilegalce

19.05.2012 ob 8:20  

18. 5. 2012 je bil za policiste OKC PU Murska Sobota vsekakor delaven, vendar tudi slovesen.  Prav pomurski OKC je ob dvajseti obletnici ustanovitve te službe oziroma prehoda s stare številke 92 na novo 113 za nujne klice, gostil sto petdeset kolegov iz drugih slovenskih krajev.

Na varnostnem področju pa so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri nesreče pri delu, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri primere poveženja divjadi, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in nedovoljen prehod čez državno mejo. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tri poskuse vloma, dve tatvini in poškodovanje tuje stvari. Neznani storilci so na območju M. Sobote in Martjancev vlomili v zapuščene objekta podjetji, ukradli pa niso ničesar. Policisti PP Murska Sobota so obravnavali še tatvino mobilnega telefona, ljutomerski policisti pa tatvino gradbenega materiala. V Lendavi je neznanec razbil steklo vhodnih vrata enega od stanovanjskih blokov. 

Ljutomerski policisti so prijeli tri tujce, ki so v našo državo vstopili na nedovoljen način.

Obravnavali smo štiri nesreče pri delu v katerih so štiri osebe utrpele lažje telesne poškodbe. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili. 

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila. 

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti izvajali na območju PP Gornja Radgona. 

Danes bo na Pomurskih cestah v okolici Radencev potekal 32. Maraton treh src, zaradi česar bodo nekateri odseki cest v času od 08.30 do 18.30 ure zaprte za ves promet. Voznike opozarjamo naj upoštevajo ustrezno signalizacijo o zapori cest in sledijo obvozom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.