https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Do usposabljanja na delovnem mestu po novem z vsaj trimesečno brezposelnostjo

22.05.2012 ob 10:18  

Po novem se lahko v usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih vključijo vsi brezposelni, ki so na zavodu za zaposlovanje med brezposelnimi prijavljeni najmanj tri mesece, so sporočili z zavoda. Kot so pojasnili, je v tem letu za tovrstno usposabljanje predvidenih 3324 vključitev.


Javno povabilo delodajalcem za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu je bilo na spletni strani zavoda objavljeno 1. marca.

Z namenom zagotoviti večje število vključitev je bila ciljna skupina brezposelnih za usposabljanje na delovnem mestu minuli torek razširjena. Tako se lahko po novem v omenjeno usposabljanje vključijo vsi, ki so najmanj tri mesece neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Doslej so se lahko v usposabljanje na delovnem mestu vključevali le brezposelni, ki so poleg najmanj trimesečnega statusa brezposelnega iskali prvo zaposlitev, so ostali brez dela zaradi stečaja oziroma trajnih presežkov ali so imeli 1. marca stalno prebivališče v Pokolpju.

Razširitev ciljne skupine velja za vse ponudbe delodajalcev, prejete od 15. maja.

    Komentarji

    1. smrt
      22.05.2012 ob 10:35 smrt

      @ kak se je pa nekdo spomno ka pošijlajo brezposelne 3 mejsece delat privatnikom za šenki .tiste iz pisarn iz borze tudi naj idejo delat malo za šenki saj je zavod na račun brezposelnij sebi zaposlil ogromno ljudij .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.