https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Maruško, Bohar, Lotrič in Janža bodo oblekli reprezentančne drese

Murska Sobota, 22.5.2012  

Slovensko prvoligaško prvenstvo se je v nedeljo končalo, odlična uvrstitev Mure 05 pa je pritegnila pozornost selektorje mladih reprezentanc. Medtem, ko sta Mitja Lotrič in Erik Janža stalna reprezentanta, pa sta se z dobrimi predstavami vpoklic v mlado reprezentanco priigrala še Matic Maruško in Damjan Bohar. Na Kavčičevem seznamu je tudi Rajko Rep, ki je kot posojen igralec Maribora igral v Murski Soboti.

Reprezentanca do 19 let se bo med 24. in 30. majem v dodatnih kvalifikacijah v Manchestru potegovala za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 19 let. Preden bodo lahko začeli razmišljati o prvenstvu v Estoniji se bodo varovanci Boruta Jarca morali prebiti skozi skupino z Anglijo, Švico in Črno goro.
 
Selektor Jarc je objavil seznam osemnajstih igralcev, na katere računa v Angliji. Slovenci so se v ponedeljek že zbrali v Mariboru, kjer bodo trenirali do srede, od tam se preselili v Preddvor, potem pa v četrtek zjutraj odpotovali na Otok.

Erik Janža in Mitja Lotrič

 Slovenija se je v drugi del kvalifikacij uvrstila potem, ko se je na domačem turnirju prvega kroga kvalifikacij uspešno kosala z reprezentancami Škotske, Walsa in Belgije.
 
- Seznam reprezentance U-19:
 
Vratarja:
 David Adam (FC Koper), Mateo Barukčič (NK Interblock)
 
Branilci:
 Marko Rojc (ND Gorica), Miha Blažič (FC Koper), Matej Palčič (FC Koper), Denis Perger (FC Koper), Erik Janža (ND Mura 05), Luka Krajnc (Genoa Calcio, ITA)
 
Zvezni igralci:
 Gaber Dobrovoljc (NK Domžale), Marko Kovjenič (NK Domžale), Robi Jakovljevič (ND Gorica), Edin Čolič (NK Maribor), Nejc Praprotnik (Atalanta Bergamo, ITA)
 
Napadalci:
 Jan Dornik (ND Gorica), Andraž Šporar (NK Interblock), Matej Pučko (FC Koper), Mitja Lotrič (ND Mura 05), Rok Baskera (Genoa Calcio, ITA)

Prvič v mladi reprezentanci tudi Muraša Maruško in Bohar
 
Selektor slovenske reprezentance do 21 let, Tomaž Kavčič, je objavil seznam reprezentantov za domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo leta 2013 v Izraelu. Kavčič je vpoklical 22 igralcev, med njimi sta dva novinca.
 
Mladi reprezentanci pred nadaljevanjem kvalifikacij kaže izjemno dobro, s tekmo manj od Švedske so trenutno na prvem mestu, s Švedi pa se bodo pomerili septembra doma. Do tekme, ki bo bržkone odločala, morajo Kavčičevi izbranci zadržati ugoden položaj na lestvici, saj v dodatne kvalifikacije zanesljivo vodi le prvo mesto v skupini.

Damjan Bohar s trenerjem Antejem Šimundžo

Reprezentanca se bo na tekmi z Malto (Športni park Lendava, 1. 6. ob 19:00) in Finsko (Mestni stadion Ptuj, 5. 6. ob 17:30) pripravljala v Mariboru, nogometaši pa se bodo v Hotelu Arena zbrali v nedeljo, 27. maja. Do prve tekme bodo opravili predvidoma sedem treningov, na zbor bo nekoliko zamudil le Miha Blažič, ki se bo z reprezentanco do 19 let boril za napredovanje v dodatnih kvalifikacijah v Manchestru.
 
Novinca na seznamu sta nogometaša Mure 05, Matic Maruško in Damjan Bohar, ponovno pa je v reprezentanci tudi že prej omenjeni Miha Blažič, ki ga je Kavčič v preteklosti že vpoklical, vendar še ni zabeležil nastopa. Sicer pa bo Kavčič pogrešal poškodovane Reneja Krhina, Harisa Vučkiča in Aljaža Struno.
 
- Seznam reprezentance U-21:
 
Vratarji:
 Elvis Džafič (Olimpija Ljubljana), Jan Oblak (Uniao Leiria, POR), Matej Radan (NK Maribor)
 
Branilci:
 Miha Blažič (FC Koper), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija Ljubljana), Boban Jovič (Olimpija Ljubljana), Nemanja Mitrovič (Bologna FC, ITA) Matej Rapnik (Interblock), Mitja Rešek (SC Heerenveen, NIZ), Dejan Trajkovski (NK Maribor)
 
Zvezni igralci:
 Blaž Božič (Olimpija Ljubljana), Enej Jelenič (Padova, ITA), Kevin Kampl (VfR Aalen, NEM), Dejan Lazarevič (Padova, ITA), Matic Maruško (ND Mura 05), Miha Mevlja (ND Gorica), Matej Podlogar (Rudar Velenje), Rajko Rep (ND Mura 05)
 
Napadalci:
 Robert Berič (NK Maribor), Damjan Bohar (ND Mura 05), Leon Črnčič (Rudar Velenje), Kris Jogan (Brda).
 
Vir: NZS.si

Matic Maruško

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2012 ob 18:01 gost

      sami meter zwanzig fudbaleri...

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2012 ob 18:03 resnica gost

      zdaj pa vidim, da je NZS ena velika KORUPTIVNOST. Vpoklican je Delamea, ki že skoraj leto dni ni igral, a mislite, da si iz Nafte ne zasluži nobeden vpoklica ? in Jogan, ki igra za BRDA ?????

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2012 ob 23:03 as gost

      Ka dela Radan v v selekciji ?! Drakovič je profesor za njega !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2012 ob 9:23 Cccccc... gost

      Ne, za Džafiča je profesor ...za Radana pa doktor golmanskih znanosti. Za Oblaka pa nemo nika pravo...Oblak je li OBLAK... :-). Šalo na stran...nemreš v reprezentanco poklicati igralce kateri redno ne špilajo oz. sedijo na klopi in samo trenirajo. To je realnost slovenskega reprezentančnoga nogometa. Na vseh ravneh. Maticu in Damjanu pa vse čestitke. Z svojin delon sta zaslužila to povabilo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2012 ob 9:31 pomurec gost

      resnica, as imata čisto prav. DRAKOVIČ si je zaslužo povabilo prej kot nekateri drugi, ka so notri po vezah, nej pa zaradi nogometnoga znanja. Tak so bilij zdaj v reprezentanci U17 takši ka ma majo dobre očove priimke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.