https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

»Naslednjih tednov« je zmanjkalo

23.5.2012  

Luk potrdil, da ni dobil niti centa, Lotrič napovedal odhod v Koper. Topiču ne gre zameriti truda, ampak nerealnih obljub. Dovolj je bilo.


"Dolgove smo poplačali ali pa smo jih prenesli na kasnejše obdobje. Pričakujem, da bo naši pritožbi ugodeno," je v torek za časnik Dnevnik dejal Miroslav Topič, predsednik Mure 05. A informacije z druge strani so (zelo) drugačne. Najboljši strelec murašev Nusmir Fajić je za Dnevnik še enkrat potrdil, da ni dobil niti evra za svoje delo in da ni niti podpisal izjave, s katerim bi klubu omogočil prenos plačila v kasnejše časovno obdobje. 

Ista je zgodba tudi pri Alešu Luku, vratarju Mure 05. In še nekaj nogometašev, ki se niso želeli izpostaviti, trdi isto. Tudi člani trenerske ekipe so ostali brez plačila. "S soigralci se vsak dan pogovarjamo in čakamo na plačilo. Kolikor jaz vem, nihče ni dobil nič," pravi Luk.

Topič eno, igralci drugo

Topič je v ponedeljek dejal, da so zadeve glede licenciranja, dokumentacijo v zvezi s tem so na drugo stopnjo oddali 15. maja, urejene, in da so obveznosti za leto 2011 poravnane oziroma da so nogometaši, ki plačila še niso dobili, privolili v odlog plačila, piše Dnevnik. Luk je, tako kot vseh pet nogometašev Mure 05, ki so se pogovarjali za omenjeni časnik, to zanikal.

"Nisem dobil plačila niti nisem privolil v kasnejše plačilo. Dali so nam v podpis le dokument, na katerem je bil naveden znesek, ki nam ga dolgujejo do konca lanskega decembra. Pisalo je, da bo dolg plačan do 15. maja. To sem podpisal. A niso plačali. To izjavo so želeli dati potencialnemu investitorju, da bi ta vedel, koliko denarja je treba zagotoviti za pridobitev licence." Luk še vedno upa, da bodo dobili zaslužen denar.

Luk: Morda smo bedaki, toda ...

Predsednik Mure 05 torej pripoveduje eno, nogometaši pa drugo zgodbo. "Morda smo bedaki, ker še kar igramo. A delam tisto, kar imam najraje. Edina sreča je, da je moje dekle zaposleno in da mi pomagajo sorodniki," še dodaja Luk, ki v primeru kolapsa Mure 05 razmišlja o odhodu v Avstrijo. Resno o odhodu iz Mure 05 razmišlja tudi Mitja Lotrič, za katerega se poleg Kopra zanima Olimpija. Lotrič se v prvi vrsti resno ogreva za odhod na Obalo. "Preden grem v tujino, bi rad igral še za kakšen slovenski klub. Najprej moram počakati, kaj se bo zgodilo v Murski Soboti, najbolj verjetno pa je, da bom odšel v Koper."

Ostal je le še eden "naslednji teden"

Usoda Mure 05 bo znana naslednji teden, ko se izteče rok za odločitev komisije za licenciranje. Do takrat bodo navijači, igralci in ostali strokovni štab še naprej na trnih. Obljub je bilo dovolj in očitno so bile nekatere zlagane. Miroslav Topič je sicer vložil srce in svoji dve leti življenja v klub. Ogromno je naredil za ta klub, to mu ne gre očitati. Žal se mu zaenkrat ni obneslo. Morda je bil preveč naiven. Nekatere odločitve so bile tudi skregane z normalno poslovno logiko (recimo o vstopu Italijanov v upravni odbor še preden so karkoli podpisali).

Ne zakrivajmo si oči. Evropsko slavje je nekakšna fasada za tistim, kar se skriva v ozadju. Realnost grdo tepe ponos pomurskega nogometa. Upamo, da ne več dolgo. Upamo na konec limonade "naslednji teden". Teh je zmanjkalo. Ostal je le še en sam. Poslednji in odločilen. Naj bo tudi (končno) srečen.

NAPOVEDUJEMO: Klepet bralcev Pomurec.com z Miroslavom Topičem

Imaš vprašanje za predsednika Mure 05? Postavi mu ga že danes ...

KLIKNI TUKAJ

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2012 ob 10:44 BRAVO DEČKI gost

      Bravo NOOOGOBETAŠI!!!! V rit ga brcnite!!!!! GE STE ZDAJ TISTI FANATIKI, KI NAVIJATE ZA TOPIČA IN NEJ ZA KLUB???? KA SMO VAN ENI 100X GUČALI, KA TAU NEDE DOBRO VSE SKUPER! GUČALI SMO ŽE OD SAMOGA ZAČETKA.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2012 ob 11:13 fuzbaler gost

      Ges sicer Topica ne poznan,kelko vidin pa se je clovek trudil in probal najti nekso resitev .Ker so mu vse variante propadnole pa se je po moje dobro odloco ko nam je vsem ponudo resitev v nakupu letnih vstopnic.Ges se pa zdaj pijtan ge ste vsi tisti ka telko plujete po vseh ,zdaj pokazite pravo pripadnost Muri,kupite celoletno vstopnico in eto tezave bodo bar za nekaj casa resene.Samo kelko se meni vijdi bi samo vsi nekaj sinvali pa Muro radi vidli v Evropi za 7 eur na tekmo dragi moji nejde.Zdaj segnite v zepe pa pokazite pripadnost kak se duvate MURA ZA VEDNO,zdaj in to z samo skromnnim vlozko z letno karto.Zdaj naj vas vidim junake

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2012 ob 11:30 drek gost

      ja ja pa idi kujpi celoletno vstopnico..pa boš vido ka je še skoristit neboš mogo, zato ka do prle itak že propadnole...mutavec optimistični!! misliš ka se tomi ustaši nejde samo za pare ali ka?! mura mura..ja ziher!! pare pare majster!!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2012 ob 11:32 realno gost

      Komentator gost - fuzbaler KOT 1. pritožba je oddana, tak ka ne seri s temi kartami!!!! KOT 2. Mura se je v 2. ligi lepau pomali prebijala na vrh! Finančno je ravno primerno vzhajala! Topič se je odlaučo za prvo ligo! Človik se je zavestno odlaučo za vstop v prvo ligo in s tem se je zavedal ka temu sledi (stroški...) ZATAU PROSIM EJNJAJTE Z NEKIM VLOŽENIM TRUDOM Topica. On se je v tau spusto in on je vse ZAJE**! Čeprav so njemi vsi gučali naj se ne zaletavle in naj ne dela cirkusa! Topic je lago, fintejro, igralce meu za norca, klub finančno zapravo z svojim zaletavanjem skauzi zid...IN ZDAJ PO LOGIKI ENIH BI GA ŠE VEDNO MOGLI SLAVITI:) PA KA STE NAURI!!!!! Pa po toj logiki je vsaki tajkun v Sloveniji HEROJ! mura05 nema šans! ADUTI (glavni igralci) idejo VEN! ČE PO ČUDEŽI MURA05 DOBI LICENCO (kar glede na zgoraj napisano ni možno), de v evropi spilala brez normalne ekipe! Gibila de vse po vrsti! TAK KA S TEMI KARTAMI NE SERITE!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. PREKMUREC
      23.05.2012 ob 12:08 PREKMUREC

      Pravi navijači bi zaj mogli zbejrati sredstva za svoj klub, težiti sponzoron, občini. Ali pa ovomi tajkuni ka ne vej od kejc ma 4 miljone pejnez. Ležej je pluvati sepoprejk. Topič je probo in njemi je nej gratalo. Trbej se zahvaliti in dati priložnost drujgomi.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.05.2012 ob 12:23 navijač gost

      Če smo toliko čakali,počakajmo še do naslednjega tedna,stvar se bo uredila tako finančno kot igralsko.Ko bo stvar zaključena,se potem naj tisti,ki zdaj pljuvajo po Topiču,sami sebe zakopljejo. p.s. kdor je koliko toliko blizu vodstva,točno ve,kje je caka in zakaj še denarja ni na računih igralcev,ker denar je,ni ga pa možno izplačati.Stvari so odprte od nastanka MURE 05,in največji problem so obresti na DURSU,kar klub od ostanovitve ni poravnaval,zdaj je pa treba plačati vse nazaj,takrat pa še Topoča ni blo v klubu. Samo naša Mura iz Murske!!!!!!!!!!!!!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2012 ob 12:25 ton gost

      http://www.dnevnik.si/sport/nogomet/1042531300

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.05.2012 ob 12:40 drek gost

      saj..samo čakajte vsi po vrsti..ali bokše nede nigdar, samo dol de še šlo pa naj me vrag zeme tisti den kak de mura neven prvak ali kaj takšoga..ka tej kvalifikacije so pičkin dim..v grupo sploj prišli nedo... VIVA FAJIČ! spizdi čim prle ka si jin zadosti dobroga naredo, zaj pa še pluvlejo po tebi..mrš cigani!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.05.2012 ob 12:49 REALNO gost

      navijač Največ dolga se je nabralo v času prve lige! ČASA PA VEČ NI, KER JE PRITOŽBA BILA ODDANA! FERTIG JE! FINITO! ČE JE TA ČLANEK RESNIČEN NI MOŽNOSTI ZA LICENCO, RAZEN ČE SO IGRALCE KAJ NAPIZDILI DA SO PODPISALI!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.05.2012 ob 14:19 prekmurec gost

      Zdaj pa bo potrebno stopiti na realna tla, poslušati in upoštevati, med navijači, mogoče nepriljubljene izjave, nekaterih v preteklosti, ki pa so bila na mestu in preprečiti najbolj črn scenarij, ki se lahko zgodi, to je 5 liga. Nogomet se v Murski Soboti je igral in se vedno bo, vprašanje je samo v kakšni oblike. Krivci pa smo vsi pomalem, od predsednika, do navijačev, do igralcev, saj je lani prevladoval med ljudmi v prekmurju rek "kruha in iger", morebitne slabe posledice, ki so zdaj prišle na plan, pa se niso upoštevale. Na našo žalost...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.05.2012 ob 14:45 § gost

      Na sobotainfo pa nika ne piše o tom, pa se majo za vodilni prekmurski portal..se vijdi ka nemajo pojma, pa tude časa nej, ali pa nej pravij ljudi.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.05.2012 ob 14:53 mekani ć gost

      če imajo igralci kaj pameti, bodo si pravočasno poiskali nove klube, če ne, pa bodo itak ostali brez vsega.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.05.2012 ob 14:57 jap gost

      mate eni praf! Pomurec .com, je že nekaj časa vodilni pomurski portal, tako glede ažurnosti, agilnosti in tudi vizualnosti..lepo pregledno..pravočasno..obveščanje..! Čestitke vsem ki ste tako pridni oziroma ažurni. l.p.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.05.2012 ob 16:13 i gost

      mura je rešena, štihec se ga usmilo in de dal pejneze ter rejšo Muro, nej pa tej Topić...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.05.2012 ob 16:16 brm brm gost

      REALNO - ka te neka pijtan: kelko je bilo dolga v 2.lige?? kelko je dolga zaj v 1.lige?? ajde povej mi če znaš, pametnjakovič..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.05.2012 ob 16:20 brm brm gost

      gost - § ... vau, ka vsi vrvlete tome medije dnevnik.si.. čudaa... kak PRVO: fajič na prvon intervjuje izjavo, ka je neka maloga dobo.. te je izjavo ka je dobo za leto 2011 vse izplačano,.. a zaj je izjavo ka nej dobo ni ENGA EVRA!!!!???? pa povejte me vsi vi pametne, ŠTO ZAJ TU LAŽE??? takše slabe novice se pojavlajo samo v ton medije in nindre drugje!!! Fajič je eden redkih, kere je dobo večino!!!! al so to vse laži igralcof, al se to što zmišlavle tej članke, al pa MOREJO tak gučate!!! kajte NEKAJ DOBIVLEJO!!!!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.05.2012 ob 16:23 muraš gost

      zakoj bi novinar dnevnika lago, te njeme že fajić tak pravo ale?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.05.2012 ob 16:30 drek gost

      dobo je fajič ja..sok pa sendvič! :D

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.05.2012 ob 17:02 brm brm gost

      ja ok, ne praven ka laže novinar,.. samo zakoj prvič izjave Fajo, ka je NEKA DOBO,.. te drugeč prave ka je za LETO 2011 DOBO VSE,.. zaj pa povej ka nej dobo niti 1€... tu neka ne štima!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      23.05.2012 ob 17:06 BG gost

      Si ste vij pametne! Po mojen pa vij ka tu največ komentejrate pa se repenčite ste sploj nej na tekme odile! Mura je na terene pokazala ge njej je mesto v slovenskon fuzbale! Zdaj pa če nega v našon lejpon ale zabačenon prekmurje kapitala nej nišče krijv!!! Drujga stvar je pa ka je topič nej sposoben poulek toga si pa še neda pomagate! Velki problem de se zgoudo, če de razpad sistema! Te do pa letele bombe!!! Ljubim MURO nisem kriv ljubil jo bom dokler bom živ!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      23.05.2012 ob 17:13 kodila gost

      Vsi navijači se včlanite v športno društvo Mura 05, plačajte članarino 10 evrov mesečno in či de vas 5000, si zračunajte kelko pejnez je tou. Pa se vse lejko plača. No skoro vse.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      23.05.2012 ob 17:18 drek gost

      saj mura je kul. Najjače je na njihove tekme odite, zato ka je daleč največ folka v 1.snl. Tu bi mogo tak velki stadion stati kak je v Stožicaj..zato mi pa neje jasno kama ide teh 7€*2500 = približno 17500€ to od vstopnine pride..ka narod na tekmi zapravi, to bi lek šlo komot za plače igralcof..ostalo bi pa že nekak. Tak mali klub so pa nej, pa prekmurje je tude nej tak v kurce ka enga prvoligaša nebi mogli mete !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      23.05.2012 ob 17:20 realno gost

      brm brm v drugi ligi so meli dolga cca 60.000-70.000 eur sedaj je preko 200.000 eur tak je pisalo na sobotainfo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      23.05.2012 ob 17:23 brm brm gost

      ja dolg je biu takšen 70-80.000,.. samo si pa še pozabo na dolg do glihe (83.000€) je to skupaj torej že krepko čez 150.000 ;) zdaj je pa približno 250.000...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      23.05.2012 ob 17:55 realno gost

      brm brm Mislim, ka se san topič pravo pod eno temo na sobotainfo ,da je vseskuper z gliho bilau duga cca 70.000eur. Tak ka se ge nebi strinjal s tebov. Moj kolega je tudi blizu mure05 pa kelko se spaumnin je večkrat jamral,kda je bila mura05 še v drugoj ligi, da je nad 60.000 duga! Po drugi strani pa je že po logiki razumno ka se je zdaj glavni dug naredo! SAN PA SKRATKA INFORMACIJE DOBIVO DIREKT Z KLUBA;)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      23.05.2012 ob 18:14 brm brm gost

      no, kelko ge znan, je blo pred tožbame z gliho za okole 60-70.000.. ge man tude blujzek kluba, oz. kar iz kluba informacije :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      23.05.2012 ob 19:06 brm brm gost

      Brezveze ka guciva sto koga pozna in odkec informacije. Na sobotainfo so enkrat napisali (mislin ka je san topič tau povedo) ka je z gliho vred okaulik cca 70.000 eurov duga. Dugo po ton pa so potem napisali še trenuten dolg. In glavno mi j ka so oni povedali oz. napisali, ker tu jih lejko te za jajca držin:) Če se ti, da lejko prebrskaš na sobotainfo zgodovino tem in boš najšo. LP

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      23.05.2012 ob 19:58 REALIST gost

      Spomnite se malo nazaj, ka san van pravo. Pa ste se smijali iz mene. Zdaj se smejte, naivci. Či glij san nej muraš, pa se mi smijlijo igralci pa trenejri. Ostale pa K....E! Licence žau nede!!!!!!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      23.05.2012 ob 20:02 brm brm gost

      no pa se ti tude grato brm brm :) ja se strinjan ka bw, ka gučiva što koga pozna :) pač ma vsake svoje informacije.. ajh to se mi pa neda iskate, škoda časa :)) mo vidle po 30.5 kak pa kaj,.. LP tude tebe

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      23.05.2012 ob 20:22 realist gost

      lLEPO POZDRAVLJENI VSI SKUPAJ1 ZANIMIVO VAS JE TAK POSLUŠATI IN BRATI VAŠE KOMENTARJE ,VAŠA STAROSST OZIROMA ZNANJE O SITUACIJI V KLUBU SO NEJASNE IN NE VEM ZAKAJ SI NOČETE ŽE ENKRAT SPREGLEDAT RESNICOKI PA JE NASLEDNJA: GLIHA???DOLG??? ZAKAJ GA PLUVATE VSI ? ON JE DOBIL PONUDBO ,PODPISAL ,ŠE EN NA DRUGI STRANI JE PODPISAL....IN ON ZDAJ ZAHTEVA DENAR,SVOJ DENAR S SVOJE POGODBE....SE PRAVI KDO JE KRIVEC???KDO JE POGODBO PONUDIL. DOLG? PREVOZNIŠTVO PETEK- 20-30 TISOČ EVRO V MINIMALNO KOMUNALA 10 TISOĆ MINIMALNO VSE OD LETA 2010 NITI CENTA ZDRAVSTVENA SLUŽBA-8-10 TISOČ -VSE OD LETA 2010 NITI CENTA... VARNOST MARIBOR 8-10 TISOČ PA ŠE JE NEKAJ MALIH ,NO MANJŠIH ZNESKOV.... IN TE VI S TAKIMI VEN PRIDETE KA S KARTAMI REŠIMO VSE ,... PA ČE ZRAČUNAMO KA JE NA TEKMI 2500 LJUDI PA 7 EUROV PA ENI LETNE PA ŠE .... OSTANE NEKJE POVPREČNO 7000 EVROV PO TEKMI ,PA TOJE SAMO ZA VARNOSTNIKE ,KI JIH MORE BITI TOLIKO IN TOLLIKO ...KJE PA VSE OSTALO

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      23.05.2012 ob 21:56 Godzila gost

      @realist Tij si pa zdaj tüde mijmo plüno...... Te mi pa zdaj naredi obračun z tekme v Celje, Kranje, N.Gorice,....... ge se zbere (reci-piši) cca. 200 gledalcov. Kak pa oni preživejo licenceranje!? Mislin ka so pejnezi nej šli na pravo mesto oz. pravi TRR. Ali pa kak je že nišče omeno morejo igralci tak gučate (mogoče je bil to del taktike). Upam na to zadnje pa ka idemo poleti vsi na Fazanerijo.........triiiiiiiiiiijjjjjj...-...štireeeeeeeeeeeee.........MURA!!!!!!! ŠAMPION !!!! Sicer pa Topič in UO vej pa zgenite se že pa se prebüdite pa napravite nekši dobrodelni koncert ( npr. Rejtaše) pa de se tudi malo ležej dihalo!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.05.2012 ob 19:41 drek gost

      ge ste zaj seronje?plač še itak nega pa te te se neka tu gor postavlali aaaaaaj mrrrrš vsi po vrsti!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.