https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ljubljana gosti 10. svetovni kongres anestezijskih medicinskih sester

Ljubljana, 26.05.2012 ob 8:30  

Od danes do torka, 29. maja, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 10. svetovni kongres anestezijskih medicinskih sester. Na kongresu bo sodelovalo več kot 700 udeleženk in udeležencev in 39 držav. Delo v obliki plenarnih zasedanj in delavnic bo potekalo v več različnih dvoranah Cankarjevega doma.


To je drugi svetovni kongres medicinskih sester v slovenski prestolnici po uspešnem svetovnem kongresu enterostomalne zdravstvene nege leta 2008.  Kongres organizirata mednarodno združenje medicinskih sester na področju anestezije (International Federation of Nurse AnesthetistsIFNA) in strokovna Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v  anesteziologiji, intenzivni terapiji in transfuziologiji pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezi strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.

Medicinske sestre so najštevilčnejša skupina zdravstvenih delavcev tako v Sloveniji kot tudi v svetu. Pripravili so zanimiv in raznolik strokovni program in zagotovili udeležbo mednarodno priznanih predavateljev. Pri izboru strokovnih tem so organizatorji sledili potrebam časa in izpostavili aktualna področja v zdravstveni obravnavi. Znanja in izkušnje bodo predstavili tako tuji kot domači strokovnjaki s področja zdravstvene nege, anesteziologije, intenzivne terapije, urgentne medicine, transfuziologije, lajšanja bolečine in managementa. Program je dostopen TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.