https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vseslovenski Socialni teden jutri tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 16.09.2010 ob 0:59  

Med številnimi predavanji in okroglimi mizami, ki so jih pripravili organizatorji po celotni Sloveniji, bo v pomurski prestolnici govora o pokojninski reformi.

Predavanje z naslovom »Pokojninska reforma v luči dolgoročne vzdržnosti in socialne pravičnosti« bo potekalo v murskosoboškem Župnijskem zavodu Sv. Miklavža. Predavatelj Ivan Kukar, sicer pravnik, je v razmišljanju pred predavanjem zapisal: "Če/ko (sedanja) socialna država zboli, je žal ne bo mogla nadomestiti civilna družba, temveč bo le-ta lahko pomagala pri čim manj bolečem prehodu. Sicer pa je evropski model socialne države podobno kot opij – dokler ga imamo, smo vsi blaženi, hkrati pa kot družba postajamo vse manj vitalni in odporni na zunanje vplive. Zato bi predlagal razmislek o predpogoju dolgoročno vzdržne socialne države. Brez resnične in dosledne dejanske odgovornosti vsakega posameznika in družbe kot celote je usoda socialne države podobna vožnji z vlakom smrti po progi, ki se prejali slej konča v prepadu – le, da nihče ne ve ne kje, ne kdaj."

Socialni teden poteka od 13. septembra, zaključil pa se bo 18. septembra

(na sliki predavanje Aleša Čerina o vodenju družine)

Kaj je socialni teden

Kot so zapisali organizatorji na njihovi spletni strani, je Socialni teden priložnost, "da se srečamo, se povežemo na ravni posameznikov in skupin, ustvarjamo skupnosti, odkrijemo svoj prispevek družbi, ‘rišemo’ njeno prihodnost, postavljamo zahteve odločevalcem in sprejemamo odgovornost, da bomo prihodnost, zaznamovano z grožnjami krize, po svojih močeh usmerjali k preživetju in k ‘zaživetju’ v polnosti življenja."

Podatki o dogodku v Murski Soboti 

Več o Socialnem tednu najdete na www.socialniteden.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.