https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Banovcih s podelitvijo nagrad slovesno zaključili 13. Banovsko božično vas

Banovci, 12.01.2013 ob 11:00  

Sinoči je v restavraciji Zeleni gaj v Banovcih potekala zaključna prireditev, na kateri so podelili nagrade za jaslice, ki so jih v okviru Banovske božične vasi, tokrat že trinajste po vrsti, izdelali domačini.


Zbrane so nagovorili Martina Slavinec, predstavnica Term Banovci, Jelka Klement, predsednica turističnega društva Banovci, Slavko Petovar, župan Občine Veržej in Janez Krnc, vodja centra DUO.

Za sodelovanje pri ustvarjanju božične vasi se je letos odločilo 30 banovskih domačij, ki so se potrudili in po svojih zamislih, predstavah in idejah ustvarili unikatne in edinstvene jaslice. Kot so povedali, je božična vas edinstvena v slovenskem prostoru, ki poteka v sklopu projekta Božična Prlekija v organizaciji Turističnega društva Banovci, Občine Veržej in Term Banovci. Poudarili so, da vsakdo prispeva del v celoto in brez tega sodelovanja ta projekt zagotovo ne bi uspel.

Andrej Tomc je letošnji zmagovalec

Nagrade so podelili na podlagi ocen strokovne komisije in ocen obiskovalcev.

Strokovna komisija je jaslice ocenjevala dvakrat, in sicer ob otvoritvi 15. decembra in na praznik sv. Štefana, 26. decembra. Strokovno komisijo so sestavljali: izvršna direktorica Term Banovci Lea Hofman, krajinska arhitektka, strokovni vodja v javnem zavodu Krajinski park Goričko Stanka Dešnik, etnolog in teolog ter vodja Centra DUO Janez Krnc in likovni pedagog na OŠ Veržej Marijan Šadl. Nagrado za najlepše jaslice po mnenju strokovne žirije je tako dobil Andrej Tomc.

Svoj delež ocene so prispevali tudi ocenjevalci jaslic od blizu in daleč. Jaslice so ocenjevali tako gostje termalnega kopališča, letošnja novost pa je, da so razposlali glasovne lističe na 10.000 naslovov, tako da so v ocenjevanju lahko sodelovali tudi prebivalci bližnjih občin. Oddanih je bilo rekordno število glasovnic, in sicer 327. Gostje so se sprehodili od jaslic do jaslic in ob vsakem obrazcu zapečatili žig ter obkrožili oceno od 1 do 5. Od vseh glasovnic je bilo veljavnih 246 ocenjevalnih obrazcev.

Od desetega mesta do prvega so se zvrstili tako: Škrlec Marjan, Slavič Daniel, družina Šalamun, Vršič Darko, Skuhala Dušan, Trstenjak Denis, družina Topolnik. Nagrado za tretje mesto je po mnenju obiskovalcev prejel Skuhala Janez, drugo mesto je zasedel Škrlec Tilen, zmagovalec tekmovanja za najlepše jaslice po mnenju obiskovalcev pa je bil Tomc Andrej.

Na podelitvi so za popestritev programa poskrbeli pevci banovskega pevskega zbora, Dejan Kolarič in mešani pevski zbor iz Veržeja. Predstavili pa so tudi videospot za pesem, ki sta jo v času letošnjih božičnih praznikov posnela raper iz Banovcev M-Trsta (Matej Trstenjak) in pevka Maja Seršen.

Izmed vseh ocenjevalnih obrazcev so izžrebali nagrajenca, ki je prejel vikend paket za 2 osebi v Termah Banovci. Nagrajenca, ki prihaja iz Ljubljane, je pomagal izžrebati najmlajši nastopajoči v zgoraj omenjenem videu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Oglejte si:

FOTO: V Banovcih odprli božično vas ter pričeli z ocenjevanjem jaslic

    Fotogalerija