https://www.ris-dr.si/go/1013/3219/Ples_noc_carovnic_v_dvorcu_Rakican_2022
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Topič ni več predsednik ŠD NŠ Mure 05, to je postal Damir Banfi

Murska Sobota, 25.1.2013  

Športno društvo nogometne šole Mura 05 je v sporočilo za javnost opisalo njihovo polletno uspešno pot s številnimi uspehi, v pismu pa sporočajo tudi, da je predsednikovanje od Miroslava Topiča prevzel ugleden podjetnik Damir Banfi.

Murska Sobota – Za Športnim društvom Nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05) je polovica tekmovalne sezone 2012/13. Gre za maja 2012 novoustanovljeno društvo, katerega osnovni namen je, spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih. Namen društva je tudi, skrb za izboljšanje materialnih, kadrovskih in drugih pogojev za izvajanje nogometne šole in zagotovitev možnosti nadaljevanja tega programa tudi v primeru, če bi prišlo do težav Nogometnega društva (ND) Mura 05, saj je bila do takrat Nogometna šola Mura 05 pod okriljem ND Mura 05. V šoli smo se za samostojni korak odločili, ker bi radi otrokom zagotovili čim boljše in kakovostnejše delovne razmere ob transparentnem delu, drugačnem od trenutnega v ND Mura 05. Glavni cilj ŠD NŠ Mura 05 je, da bi v obdobju petih let prišli med prve tri nogometne šole v državi. Nogometna šola Mura 05 od maja 2012 sama skrbi za nemoteno delovanje in ustroj ter je od takrat finančno in strokovno popolnoma neodvisna od ND Mura 05. Trenutno imamo v ŠD NŠ Mura 05 več kot 200 otrok. Z okoli 100 otroki pa delamo po lokalnih osnovnih šolah. Strokovni kader sestavlja 13 trenerjev in vodja nogometne šole.
Zaradi še bolj učinkovitega in transparentnega ter tudi od zunanjega okolja akceptiranega delovanja ŠD NŠ Mura 05 je bila izključno od vodstva tega društva sprejeta odločitev o spremembi na predsedniškem mestu. Donedavni predsednik društva Miroslav Topič je posle predal novemu predsedniku Damirju Banfiju, vidnemu in spoštovanemu podjetniku z dobrimi povezavami v lokalnem okolju in širše. Nov predsednik si bo skupaj z Upravnim odborom ŠD NŠ Mura 05 še bolj prizadeval za umestitev ŠD NŠ Mura 05 na slovenski in evropski nogometni zemljevid. Prav te dni smo o odličnih rezultatih selekcij že večkrat poročali na spletni strani šole www.nsmura05.si in v različnih medijih.  
Žal se ŠD NŠ Mura 05 pri svojemu delu sooča z različnimi nizkotnimi namigovanji, in to predvsem od različnih prejšnjih akterjev ND Mura 05. Pojavljajo se namigovanja, od tega, da se v šoli slabo dela, da vlada razsulo in da otroci, ki vadijo v šoli, nimajo zagotovljene prehrane, ko gredo na gostovanja in še bi lahko naštevali. Nasprotno pa se v ŠD NŠ Mura 05 dela dobro, kljub vse večjim težavam ND Mura 05, na kar nesporno kažejo rezultati. Vse selekcije nastopajo v enotnih oziroma identičnih črno belih dresih in prav tako nosijo enotno opremo, trenirko. Mladi nogometaši selekcij, ki igrajo v 1. SML, 1. SKL in Ligi U14 vzhod, imajo na gostovanjih zagotovljen topel obrok. Odločili smo se tudi za dodelitev štipendij najbolj nadarjenim igralcem. Šola je bila predstavljena v televizijski oddaji Rad igram nogomet in oddaja je naletela na izjemen odziv. O ŠD NŠ Mura 05 je v oddaji Športni izziv z izbrani besedami govoril tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan. Pri tem pa je kljub temu potrebno poudariti, da je ŠD NŠ Mura 05 tudi pravno formalno samostojen pravni subjekt, ki bo svoj status in delovanje Nogometne šole Mura 05 ohranila tudi v primeru najbolj črnega scenarija v ND Mura 05, kar je bil tudi eden izmed osnovnih namenov ustanovitve ŠD NŠ Mura 05.  
V javnosti se je ime ŠD NŠ Mura 05 tudi že večkrat povsem neupravičeno zlorabilo kot orodje v rokah tistih, ki so že nekoč vodili, ki vodijo in ki si želijo voditi ND Mura 05. ŠD NŠ Mura 05 ne želi biti hrbet, na katerem se bodo lomila kopja. Očitek, da so v ŠD NŠ Mura 05 popolnoma podpirali vstop nizozemskih vlagateljev v ND Mura 05, ne vzdrži. Drži pa, da smo se sestali z njimi, saj so ti celo sami navezali stik z nami z namenom vpogleda in seznanitve z delovanjem Nogometne šole Mura 05, kaj več od sestanka pa se ni zgodilo. Z naše strani so bili njihovi predlogi o medsebojnem sodelovanju zanimivi, zato smo jim prisluhnili in bi se ob morebitnem njihovem vstopu v ND Mura 05 z njimi morebiti tudi sami dogovorili za sodelovanje. 
Predvsem prejšnje in tudi obstoječe vodstvo ND Mura 05 nikoli ni uživalo popolnega zaupanja ŠD NŠ Mura 05, saj je bilo delovanje Nogometne šole Mura 05 predvsem od posameznikov prejšnjega vodstva dobesedno prezirano. So pa podporo zdajšnjemu vodstvu ND Mura 05 na zadnji skupščini dali nekateri posamezniki, ki so člani ND Mura 05 in obenem člani ŠD NŠ Mura 05, ker si želijo dobrega in transparentnega sodelovanja med obema društvoma, kar je lahko samo v dobro tako ŠD NŠ Mura 05 kot tudi ND Mura 05. Sicer pa kakršnakoli druga alternativa na takratni skupščini sploh ni bila predstavljena. 
V ŠD NŠ Mura 05 bomo pozorno spremljali izredno skupščino, saj nam ni vseeno za usodo ND Mura 05. Prav tako si želimo in upamo, da bodo posamezniki, ki bodo po skupščini ND Mura 05 zasedli mesta v Upravnem odboru (UO) ND Mura 05, pokazali voljo za komunikacijo in sodelovanje s ŠD NŠ Mura 05. Oboje je namreč šepalo že od vstopa ND Mura 05 v Prvo ligo in potem skozi celotno sezono 2011/2012. Nezadostna komunikacija in sodelovanje sta se nadaljevali tudi skozi nastope ND Mura 05 v Evropi in jesenski del sezone 2012/2013. 
V ŠD NŠ Mura 05 si želimo, da bi bili v odnosu in razmerju do ND Mura 05 enakovreden partner. ŠD NŠ Mura 05 ne želi izpostavljati svoje vloge pri reševanju ND Mura 05 junija 2012, je pa treba izpostaviti, da je bila med redkimi, ki je imela iskren namen pomagati. To je pokazala tudi s svojimi dejanji in da ima tak namen tudi v bodoče, prizadevala pa si bo za pregledno sodelovanje, saj je prav zaradi težav ND Mura 05 ŠD NŠ Mura 05 oziroma Murina nogometna šola bila oškodovana za precej finančnih sredstev. Tako nikakor ne držijo namigovanja, med drugim izjava nekdanjega predsednika ŠD NŠ Mura 05 Miroslava Topiča v oddaji Športni izziv, da je dolg ND Mura 05 tak tudi zaradi ŠD NŠ Mura 05. Neizpodbitno dejstvo pa je, da ima ND Mura 05 neporavnane obveznosti tudi do Nogometne šole Mure 05. V ŠD NŠ Mura 05 upamo in pričakujemo, da nas bodo posamezniki, ki bodo morebiti prevzeli ali obdržali naloge v UO ND Mura 05 povabili na sestanek, kjer bi se dogovorili o medsebojnem sodelovanju. ND Mura 05 ne more biti uspešna brez ŠD NŠ Mura 05 in ŠD NŠ Mura 05 ne more biti uspešna brez ND Mura 05. 
Ne glede na to, kakšna usoda bo sicer doletela člansko ekipo in ND Mura 05, bo ŠD NŠ Mura 05 delovala samostojno naprej in v istih okvirjih. Že zdaj se pripravljamo na mednarodni turnir Ford Open 2013, prej Radenska Open, ki bo 1. in 2. junija 2013. Lani je na turnirju nastopilo več kot sto ekip in gostili smo 1200 mladih nogometašev, med njimi so bili tudi iz tujine. Najmanj toliko jih pričakujemo tudi letos. Prav tako potekajo aktivnosti za že tradicionalni nogometni tabor, ki bo od 1. do 5. julija 2013. Te dni tudi že potekajo pogovori s podjetji v lokalnem gospodarstvu, s katerimi se dogovarjamo za sodelovanje. Za prihodnost ŠD NŠ Mura 05 se zato ni treba bati.
V Murski Soboti, 25. januarja 2013 
UO ŠD NŠ Mura 05 

https://www.ris-dr.si/go/1013/3219/Ples_noc_carovnic_v_dvorcu_Rakican_2022

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

"Za Športnim društvom Nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05) je polovica tekmovalne sezone 2012/13. Gre za maja 2012 novoustanovljeno društvo, katerega osnovni namen je, spodbujati razvoj nogometa od najmlajših naprej, tako, da organizira kakovostno športno vzgojo v nogometni šoli za otroke in mladino z organiziranjem celovitih kakovostnih športnih programov za mlade in tekmovanjem v nogometu v državnih in nižjih nogometnih ligah ter tekmovanjem v mednarodnih tekmovanjih. Namen društva je tudi, skrb za izboljšanje materialnih, kadrovskih in drugih pogojev za izvajanje nogometne šole in zagotovitev možnosti nadaljevanja tega programa tudi v primeru, če bi prišlo do težav Nogometnega društva (ND) Mura 05, saj je bila do takrat Nogometna šola Mura 05 pod okriljem ND Mura 05. V šoli smo se za samostojni korak odločili, ker bi radi otrokom zagotovili čim boljše in kakovostnejše delovne razmere ob transparentnem delu, drugačnem od trenutnega v ND Mura 05. Glavni cilj ŠD NŠ Mura 05 je, da bi v obdobju petih let prišli med prve tri nogometne šole v državi. Nogometna šola Mura 05 od maja 2012 sama skrbi za nemoteno delovanje in ustroj ter je od takrat finančno in strokovno popolnoma neodvisna od ND Mura 05. Trenutno imamo v ŠD NŠ Mura 05 več kot 200 otrok. Z okoli 100 otroki pa delamo po lokalnih osnovnih šolah. Strokovni kader sestavlja 13 trenerjev in vodja nogometne šole.

Zaradi še bolj učinkovitega in transparentnega ter tudi od zunanjega okolja akceptiranega delovanja ŠD NŠ Mura 05 je bila izključno od vodstva tega društva sprejeta odločitev o spremembi na predsedniškem mestu. Donedavni predsednik društva Miroslav Topič je posle predal novemu predsedniku Damirju Banfiju, vidnemu in spoštovanemu podjetniku z dobrimi povezavami v lokalnem okolju in širše. Nov predsednik si bo skupaj z Upravnim odborom ŠD NŠ Mura 05 še bolj prizadeval za umestitev ŠD NŠ Mura 05 na slovenski in evropski nogometni zemljevid. Prav te dni smo o odličnih rezultatih selekcij že večkrat poročali na spletni strani šole www.nsmura05.si in v različnih medijih.  

Žal se ŠD NŠ Mura 05 pri svojemu delu sooča z različnimi nizkotnimi namigovanji, in to predvsem od različnih prejšnjih akterjev ND Mura 05. Pojavljajo se namigovanja, od tega, da se v šoli slabo dela, da vlada razsulo in da otroci, ki vadijo v šoli, nimajo zagotovljene prehrane, ko gredo na gostovanja in še bi lahko naštevali. Nasprotno pa se v ŠD NŠ Mura 05 dela dobro, kljub vse večjim težavam ND Mura 05, na kar nesporno kažejo rezultati. Vse selekcije nastopajo v enotnih oziroma identičnih črno belih dresih in prav tako nosijo enotno opremo, trenirko. Mladi nogometaši selekcij, ki igrajo v 1. SML, 1. SKL in Ligi U14 vzhod, imajo na gostovanjih zagotovljen topel obrok. Odločili smo se tudi za dodelitev štipendij najbolj nadarjenim igralcem. Šola je bila predstavljena v televizijski oddaji Rad igram nogomet in oddaja je naletela na izjemen odziv. O ŠD NŠ Mura 05 je v oddaji Športni izziv z izbrani besedami govoril tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan. Pri tem pa je kljub temu potrebno poudariti, da je ŠD NŠ Mura 05 tudi pravno formalno samostojen pravni subjekt, ki bo svoj status in delovanje Nogometne šole Mura 05 ohranila tudi v primeru najbolj črnega scenarija v ND Mura 05, kar je bil tudi eden izmed osnovnih namenov ustanovitve ŠD NŠ Mura 05.  

V javnosti se je ime ŠD NŠ Mura 05 tudi že večkrat povsem neupravičeno zlorabilo kot orodje v rokah tistih, ki so že nekoč vodili, ki vodijo in ki si želijo voditi ND Mura 05. ŠD NŠ Mura 05 ne želi biti hrbet, na katerem se bodo lomila kopja. Očitek, da so v ŠD NŠ Mura 05 popolnoma podpirali vstop nizozemskih vlagateljev v ND Mura 05, ne vzdrži. Drži pa, da smo se sestali z njimi, saj so ti celo sami navezali stik z nami z namenom vpogleda in seznanitve z delovanjem Nogometne šole Mura 05, kaj več od sestanka pa se ni zgodilo. Z naše strani so bili njihovi predlogi o medsebojnem sodelovanju zanimivi, zato smo jim prisluhnili in bi se ob morebitnem njihovem vstopu v ND Mura 05 z njimi morebiti tudi sami dogovorili za sodelovanje. 

Predvsem prejšnje in tudi obstoječe vodstvo ND Mura 05 nikoli ni uživalo popolnega zaupanja ŠD NŠ Mura 05, saj je bilo delovanje Nogometne šole Mura 05 predvsem od posameznikov prejšnjega vodstva dobesedno prezirano. So pa podporo zdajšnjemu vodstvu ND Mura 05 na zadnji skupščini dali nekateri posamezniki, ki so člani ND Mura 05 in obenem člani ŠD NŠ Mura 05, ker si želijo dobrega in transparentnega sodelovanja med obema društvoma, kar je lahko samo v dobro tako ŠD NŠ Mura 05 kot tudi ND Mura 05. Sicer pa kakršnakoli druga alternativa na takratni skupščini sploh ni bila predstavljena. 

V ŠD NŠ Mura 05 bomo pozorno spremljali izredno skupščino, saj nam ni vseeno za usodo ND Mura 05. Prav tako si želimo in upamo, da bodo posamezniki, ki bodo po skupščini ND Mura 05 zasedli mesta v Upravnem odboru (UO) ND Mura 05, pokazali voljo za komunikacijo in sodelovanje s ŠD NŠ Mura 05. Oboje je namreč šepalo že od vstopa ND Mura 05 v Prvo ligo in potem skozi celotno sezono 2011/2012. Nezadostna komunikacija in sodelovanje sta se nadaljevali tudi skozi nastope ND Mura 05 v Evropi in jesenski del sezone 2012/2013. 

V ŠD NŠ Mura 05 si želimo, da bi bili v odnosu in razmerju do ND Mura 05 enakovreden partner. ŠD NŠ Mura 05 ne želi izpostavljati svoje vloge pri reševanju ND Mura 05 junija 2012, je pa treba izpostaviti, da je bila med redkimi, ki je imela iskren namen pomagati. To je pokazala tudi s svojimi dejanji in da ima tak namen tudi v bodoče, prizadevala pa si bo za pregledno sodelovanje, saj je prav zaradi težav ND Mura 05 ŠD NŠ Mura 05 oziroma Murina nogometna šola bila oškodovana za precej finančnih sredstev. Tako nikakor ne držijo namigovanja, med drugim izjava nekdanjega predsednika ŠD NŠ Mura 05 Miroslava Topiča v oddaji Športni izziv, da je dolg ND Mura 05 tak tudi zaradi ŠD NŠ Mura 05. Neizpodbitno dejstvo pa je, da ima ND Mura 05 neporavnane obveznosti tudi do Nogometne šole Mure 05. V ŠD NŠ Mura 05 upamo in pričakujemo, da nas bodo posamezniki, ki bodo morebiti prevzeli ali obdržali naloge v UO ND Mura 05 povabili na sestanek, kjer bi se dogovorili o medsebojnem sodelovanju. ND Mura 05 ne more biti uspešna brez ŠD NŠ Mura 05 in ŠD NŠ Mura 05 ne more biti uspešna brez ND Mura 05. 

Ne glede na to, kakšna usoda bo sicer doletela člansko ekipo in ND Mura 05, bo ŠD NŠ Mura 05 delovala samostojno naprej in v istih okvirjih. Že zdaj se pripravljamo na mednarodni turnir Ford Open 2013, prej Radenska Open, ki bo 1. in 2. junija 2013. Lani je na turnirju nastopilo več kot sto ekip in gostili smo 1200 mladih nogometašev, med njimi so bili tudi iz tujine. Najmanj toliko jih pričakujemo tudi letos. Prav tako potekajo aktivnosti za že tradicionalni nogometni tabor, ki bo od 1. do 5. julija 2013. Te dni tudi že potekajo pogovori s podjetji v lokalnem gospodarstvu, s katerimi se dogovarjamo za sodelovanje. Za prihodnost ŠD NŠ Mura 05 se zato ni treba bati.

UO ŠD NŠ Mura 05"

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   25.01.2013 ob 10:52 gost gost

   Vse čestitke za opravljeno in za dobro delo, vendar se morate zavedati, da boste v primeru, da ND Mura 05 propade z vsemi selekcijami igrali Kacijanovo ligo.

   9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   25.01.2013 ob 11:04 gost:-):-):-):-) gost

   Stisnoli ste rejp med noge, ka prijdejo nauvi lidgej, obračate se po vetru, sram vas je lejko

   3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   25.01.2013 ob 11:09 yxy gost

   topiče ste obrnili hrbet, zdaj ko, ga več ne rabite in ste ga okrog prinesli za svoje interese!!!!!!!!!!

   3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   25.01.2013 ob 11:14 gost gost

   Dejstvo je - ka te leteli V z vseh državnih lig, če ND Mura (člani) ide v k.....!!! nobena ŠD pa ka še ven vse vas ne reši! Aja - kvalitetno se dela? - brez izdelanega učnega načrta za sakšo kategorijo bole težko!! že leto pa pol je noben novi igralec nej bil vključeni v člansko moštvo (beri nastop v 1.SNL) - vsi domači igralci v članskon moštvi so iz prejšne (ih) er..... Mladinci in kadeti pobirajo drobtinice (se borijo za obstanek že dvej leti) - na račun manipuliranja z delegati in sodniki so lansko sezono tudi ostali v ton tekmovanji. U-14 že dve leti nemrejo premagati nobene resne ekipe..... Ostale mlajše selekcije se pa držijo nad vodo na račun posameznih talentov, ki so pa v klub prišli iz drugih klubov - in jim občasno uspe premagati kakšno kikiriki (če ime tej ekipe vtipkaš v google - tema&mrak) ekipo iz mdažarske ali avstije!!! Spoštovano društvo pijancev : LASTNA HVALA - CENA MALA!!!

   9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   25.01.2013 ob 11:21 cs gost

   Ali to sedaj tudi pomeni, da mladinci iz ŠD NŠ Mura ne morejo igrati na člane ND Mura 05.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. Urednistvo_Pomurec
   25.01.2013 ob 11:25 Urednistvo_Pomurec

   Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora, sicer bomo komentiranje onemogočili.

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   25.01.2013 ob 11:30 x gost

   pa nej ga zdaj srati z delon.poleg toga pa se ma par lejt pred sebo,pa te de kumaj premislavo na delo.to ka pa zdaj dela njemi pa dobro ide pa mogoce njemi uspe v kakso glasbeno kariero prijti.

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   25.01.2013 ob 11:33 SS gost

   Vse zgoraj v komentarih napisano - ČISTA ISTINA!!!! nobene sovražnosti ne vidim!?!

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   25.01.2013 ob 11:40 Carleone gost

   Banfi, to je pogrednik ali pa je to kateri drugi Damir Banfi? Topiča ne poznam, menim pa, da s tem preoblemi še vedno niso rešeni. Če kdo misli, da bodo investitorji samo prihajali z Euroji, se močno moti. Pomurje je presiromašno.

   4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   25.01.2013 ob 11:49 M.T gost

   miro znaj vsemu je kraj, zbogom i više se nevračaj:D

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   25.01.2013 ob 12:09 Andrej gost

   Bravo gost (komentar zgoraj)- čista resnica. Preverjeno, da vabijo otroke iz Veržeja, Čarde, Bistrice v svojo šolo. To se lahko vrne kot bumerang. Z mogočim izpadom članske Mure se ta šola podira kot hišica iz kart, čeprav so se ločili. Poglejte samo njihov U7 koliko je domačinov. Kaj pa interes teh otrok je igranje v 5. ligi ali v 1. ligi??? Vprašajte otroke- mladino o motivu igranja v 4-5.- ligi. Mislim da ga nimajo- pa starši tudi ne!!! Delajte pošteno. Vso srečo Vam želim.

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   25.01.2013 ob 12:23 finta gost

   To je pač garant, da če propadejo člani, potem ne propade nogometna šola. Slednja pa lahko sama ob primeru črnega scenarija ustanovi člansko selekcijo in tako tudi obdrži letnico kluba. Tako je storil že en propadli klub in sicer ptujska Drava, ki je trenutno na izjemni poti, da pride v novi sezoni v 3.ligo.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   25.01.2013 ob 12:27 man gost

   Če gre Mura 05 v stečaj grejo tudi vse mlajše selekcije v najnižje lige! Nogometna šola je vezana na Muro 05 tudi pri licenciranju.

   3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   25.01.2013 ob 12:46 jj gost

   ne zavedajo se, da so vezani na ND mura 05! oni so steber tekmovalne verige in zato je lahko propad katastrofalen za NŠ! Pa ne se bahati preveč, večino dobrih igralcev ima nogometne šole v nižjih klubih, ampak z imenom privabijo vse v ms. 200 otrok x 25 eur= 5.000 eur, + 200x članarina+ 100 eur za trenirko, torbo in dres/osebo+prevozi staršev vsak drugi dan, kopačke,... hHh

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   25.01.2013 ob 12:49 pametnjakoviči gost

   Kak ste vsi pametni, nemate pa tri čiste ka de se zgodilo, pa ka te mislite ka je nikak na pamet delo drugi pravni subjekt če se ne bi stvari razčistile. Naj vas spomnim na NK Jarenino, mogoče de vam kaj več jasno. Pa kakše mate, ka vlačijo igralce iz okoliških klubov, vej je pa ja to popolnoma normalna stvar, ka de kaovost koncentrerana v Mure, ge majo deca kak koli obrnejte najbokše pogoje pa največ možnosti za svoj nogometni razvoj, ma rejsan ste stručkoje na ton portale :D.

   9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   25.01.2013 ob 13:06 GOST gost

   V UPRAVNI ODBOR PA ŠE RUGLJA IN ENO CVETLIČARNO PA BO..... PA LEKO MAMO POGREB

   1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   25.01.2013 ob 13:30 Chico gost

   Lejko do dečki veseli ka do na glavnon igrišči lejko špilali, to de najdrakše vzdrževanje za potrebe nogometne šole v Sloveniji, ali nikaj nej zato bar do meli dobre razmere. Mura je sinonim za kakovost, že od nekdaj so tak pač delali ka so kvalitetne igralce z okoliških klubov vsaj za mladince vzeli k sebi ali to je še vse normalno. Članstvo v obeh društvih, to je pa tak ali so te tudi dvojno članarino plačuvali ali kak, če je šola samostojna oseba zasebnega prava. Na tem mesti majo zdaj priložnost predvsem Čarda, Veržej, Beltinci ka gratajo vodilni na področju mlajših selekcij, očitno je v Soboti vse preveč umetno naštelano. Hvala vsem, ka ste omogočili, ka je Topič že z enoga prestola odišel, zdaj pa naj domači podjetniki to dale vodijo. Interes je dečkon špilati ge koli ( za deco je državno tekmovanje komaj od u14 dale), interes staršov pa je izdak nad interesom otrok. Biserov je pa se zna kelko v prekmurju. Solidnih jih je 25, najbokših, keri lejko s ten v bodočnosti služijo pa največ 5.

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   25.01.2013 ob 13:31 odg. gost

   pa še velka navijača merico za govor in činča za petje

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   25.01.2013 ob 13:50 Janez gost

   Bravo Chico : interes staršev je nad interesom otroka 100 istina in v obdobju vsaj do 12 leta je biti bolje prvi na vasi kot zadnjiv mestu ker rezultati sploh niso pomembni. Prosim da ne govorite na pamet, da imajo otroci najboljše možnosti za razvoj v Muri. Kaj imajo druge NŠ tako slabe trenerje, sploh ne , obratno Nš Mura ima kar nekaj nesposobnih trenerjev in glede na dejstvo, da imajo pobrane skoraj vse najboljše otroke iz Prekmurja bi morali z lahkoto pometati s konkurenco- pa ni tako!!! Zakaj si odgovorite sami???

   4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   25.01.2013 ob 14:40 - Janez gost

   pa ka te ne pometajo, vej pa malo si pogledn rezultate, ge tij ževeš na lune :D

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   25.01.2013 ob 15:07 muraaš gost

   gost-gost: ne govori če nimaš pojma in pojdi rajš pogledat eno izmed tekem katere koli selekcije. Vsak pes rad laja.

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   25.01.2013 ob 16:13 mura4ever gost

   Še lepše bo ko bo pisalo topič ni vec predsednik NK MURA 05, članske ekipe!!!

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. prekmurjerepublika
   25.01.2013 ob 16:29 prekmurjerepublika

   Eni ste rejsan škodoželjni do mure. Kar se tiče rezultatov pa ste totalno neobveščeni. Murini mladinci so 6 v 1.snl, kadete so slabše, ale so še izda v 1. lige, u-14 so v zgornjon dele 1,snl, ostale selekcije, ka pa nastopajo pod okriljon mnz murska sobota pa so brez vekšeh problemov na prvon mesti (normalno ka nej vse, ker mura ma v sakšon tekmovanje po 3, 4 ekipe). Tak ka prvo poglednite, nej pa ka na pamet mlatite po slame !! Murini člani pa tuj, če do spadnile v mnz, do tan brez problemov prve, pa mislen ka mo dakj hit'ro v 2 lige. Tan de pa te težje. Ale do 2 lige nede problemov, ker mamo ogromno perspektivneh mladincov!! Forca mura

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   25.01.2013 ob 16:56 ludvik gost

   Mi mamo v bakovcaj 4 trenere za vse selekcije od u 10 do u-21 za muro za 10 let.....nej ste scele nizozemcof ka so van pejneze rivale pod vratame....anglejze nad ror notre samo to pa do topica nigdar nej prislo....ali kak koli ze je ali bau ges mo skous dale noso MURINO srakico

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   25.01.2013 ob 20:06 forza gost

   Ludvik nizozemci so nic nej rivali, očitno nemas pojma!!

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   26.01.2013 ob 6:27 mujo gost

   baje do vadnino zdignoli na 40 eur

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   28.01.2013 ob 12:51 xx gost

   gost - mujo baje do vadnino zdignoli na 40 eu Ja mujo 300,primitivec

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.