https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Beltinčan Tomislav Ternar omilil poraz Slovencev

4.2.2013  

Tomislav Ternar iz Beltincev je v zadnjem dvoboju tekme 1. kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala v Vroclavu med Poljsko in Slovenijo premagal Mariusza Fyrstenberga s 4:6, 7:5 in 7:5 ter s tem omilil poraz Slovencev, gostitelji so tako zmagali s 3:2.


Ternar je prvič nastopil za člansko reprezentanco, v svojem debiju v Davisovem pokalu pa je prvič zaigral pred številčnejšo publiko. Po izgubljenem prvem nizu je najprej dobil dve zaporedni igri v zaključku drugega niza in izenačil. V tretjem nizu pa je Poljak že vodil s 5:4, nato pa je 22-letni Beltinčan nanizal tri igre zapored in zmagal.

"Imel sem kar nekaj težav in ves čas dvoboja nisem našel pravega ritma. Večino turnirjev namreč igram na peščenih igriščih, le nekajkrat sem nastopil tudi na trdi podlagi. Imel sem kar nekaj težav, da sem se privadil nanjo. Še posebej zato, ker je tekmec zelo dobro serviral in ves čas prihajal na mrežo, kar pomeni, da je bilo zelo malo izmenjav udarcev. Poskusil sem, na koncu mi je uspelo zmagati. Še posebej sem bil uspešen v zaključku tretjega niza, ko je Poljak vodil s 5:4 in serviral, a slabše odigral v nadaljevanju. Sam sem manj brezglavo napadal in bolj natančno odigral ta del dvoboja," je dejal Ternar.

Ternar, 730. na lestvici ATP, je prejšnji teden v reprezentanci nadomestil Aljaža Bedeneta, ker je drugi slovenski igralec z lestvice ATP obnovil poškodbo zapestja. "Malo sem bil šokiran, ker je vse skupaj potekalo nenadoma in na hitro. Prejšnjo nedeljo zjutraj smo odpotovali na Poljsko, za vpoklic pa sem zvedel dva dneva prej, v petek. Jasno, bil sem zelo vesel, da sem dobil priložnost," je povedal Ternar.

Če bi Grega Žemlja zmagal v prvem nedeljskem dvoboju, potem bi odločilno peto partijo za Slovenijo odigral Blaž Kavčič. "Težko je bilo spremljati prvi današnji dvoboj Žemlje, še posebej, ker je imel že v drugi igri tri priložnosti za odvzem servisa Poljaku. Težko je bilo, skoraj težje, kot igrati. Žal je bil Jerzy Janowicz boljši. Nato je sledilo kratko ogrevanje in tekma. Zadnja dva dneva sem malo igral, vsega skupaj pol ure. Žemlji in Kavčiču se je posvečalo več časa, sam pa bi potreboval kar precej več časa na privajanje na trdo podlago," je menil Ternar.

STA


Oglejte si tudi:

Tomislav Ternar: Moje sanje so priti med 100 najboljših igralcev sveta

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2013 ob 12:39 stane gost

      čestitam Tomi,samo tak dale,pa bou.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.