https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Socializem ljudi naredi butaste

Tomaž Štih, Libertarec  

"V nasprotju s prepričanjem naših dragih prijateljev z leve je socializem mnogo boljše gnojivo za nastanek monopolov in vladavino korporacij od kapitalizma. Socializem najprej pravni red družbe podredi ideologiji in diktatu partije, torej bodočim korporacijskim elitam, nato pa ljudem še odvzame naravne obrambne mehanizme, ki jih na zahodu samostojni odrasli posedujejo.

Naredi jih butaste in posledično korporacije z njimi bistveno lažje manipulirajo. To zgodbo pri nas lahko opazujemo od certifikatskega lastninjenja, preko Titove ulice pa do Zemonskega kartela. Post-socialistična družba je idealno okolje za nadomeščanje komaj spoznanih zahodnih razsvetljenjskih vrednot kot so svobodna podjetniška pobuda, prosti trg in poštena tekma v zadovoljevanju potreb kupcev; z neo- centralnoplanskimi prijemi med katerimi prednjači lobiranje korporacij za omejitev proste izbire državljank in državljanov, da bi bili ti prisiljeni kupovati njihove izdelke; če to ne gre pa kanaliziranje denarja k sebi kar prek davkov in paradavkov."

Vir: Tomaž Štih, Libertarec

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.