https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Terme Lendava bogatejše za nove energijske točke

Lendava, 17.04.2013 ob 9:00  

V Termah Lendava je potekala tiskovna konferenca ob pridobitvi Energijskega parka, ki gostom  odslej ponuja 5 energijskih točk za krepitev zdravja.


Terme Lendava, ki sicer slovijo po posebnostih parafinske mineralne vode, katerih zdravilne učinkovine vplivajo predvsem na revmatska obolenja, opekline in poškodbe perifernega živčevja, so v lanskem letu pridobile dodatno indikacijo na področju zdravljenja bolezni dihal in kožnih bolezni, pred kratkim pa svojo zdraviliško ponudbo okrepile še z energijskim parkom, ki leži tik ob termalnih vrelcih ob bazenskem kompleksu.

Čudežnih  5 energijskih točk in Bosonoga pot

Novi »čudežni vrelci« energije so nekakšna pot k zdravju in dobremu počutju, kjer se posameznik preko občutenja pomirjajočih in nežno čustvenih doživetjih ob posameznih energetskih točkah odpre za pot do zdravilnega procesa.

Točke lajšajo različne tegobe, gost pa jih izbira glede na njegovo simptomatiko in počutje. Tako prva točka poskrbi za sproščanje mišičnih napetosti in utrujenosti, druga za sproščanje čustvenega in psihičnega stresa. Tretja, ki se imenuje »Bosonoga pot«, poskrbi za čiščenje vse negativne energije, ki jo čez dan privlečemo na sebe ter nas odpre za nove pozitivne energije, preden se podamo do novih zdravilnih točk. Je prav prijetna pot, po kateri se lahko sprehodimo bosi, med tem ko na naša stopala ter akupresurne točke deluje raznovrsten material – vse to pa nas odpre za nove energije ter pripelje do drugih zdravilnih točk. Ob četrti točki lahko posedimo in očistimo dihalne poti ter si nasploh krepimo dihala, se podamo do pete točke, ki nam okrepi kardio-vaskularni sistem, šesta pa poskrbi za krepitev kostnih tkiv, motoričnega sistema in od revme prizadetih organov. Zdravilne točke, ki so umeščene tik ob termalnih vrelcih ob bazenskem kompleksu, dve pa ležita celo zunaj zdraviliškega objekta, je izdelal Tomaž Flegar, priznani slovenski zdravilec in duhovni raziskovalec iz Murske Sobote, radiestezijske meritve pa je izvedel Marijan Trstenjak, priznani slovenski radiestezist iz Gibine pri Ljutomeru.

Foto: Klara Solarič

Kot je povedal direktor Terme Lendava Igor Magdič, so z novo pridobitvijo dopolnili celovito zdraviliško ponudbo, ki temelji na edinstveni parafinski termalni vodi ter jo dvignili na nov, višji nivo. Izpostavil je še pomen vseh »majhnih« na trgu, ki morajo konkurirati »večjim« z nišnimi produkti, ter tako lahko gostom v njihovem primeru resnično ponudijo nekaj posebnega in nekaj več. »Številni pozitivni odzivi s strani gostov in dnevnih obiskovalcev potrjujejo našo odločitev, da okrepimo tudi ta del ponudbe. Dve energijski točki smo uredili zunaj kompleksa, do katerega prosto dostopajo tudi obiskovalci iz lokalnega in širšega okolja, s čimer smo želeli na nek način tudi nekaj povrnili okolju, ki nas je tako bogato obdarilo z parafinsko termalno vodo,« je še pristavil.

Energijske točke so postavljene v prijetnem okolju in tudi po naših opažanjih in izkušnjah dajejo obiskovalcu mir, ga odprejo za nove pozitivne, lastne energije. Vsaka točka je obdana z družbo dreves in daje možnost sedenja na naravnih lesenih klopeh ter nudi izvrsten stik s samim sabo in okoljem ter celotnim življenjem.

Tomaž Flegar, priznani slovenski zdravilec in duhovni raziskovalec, ki je energijske točke tudi z vso strokovnostjo izdelal, je povedal, da je ob koriščenju točk potrebno prisluhniti samemu sebi, saj smo le mi sami sebi največji pokazatelj lasne resnice, kdo smo, kaj si želimo ter kaj potrebujemo. Tako tudi pri tem, katere zdravilne učinkovine v tem primeru potrebujemo. Sami smo pogosto priučeni, da ne sledimo tem občutkum, kaj čutimo na splošno in kaj si želimo, saj smo to skozi stoletja naučeni bili potiskati na stran, kot je še povedal. A življenje je tisto, ki nam zmeraj kaže ogledalo, da moramo nekaj za sebe storiti in stopiti na svojo pot ljubezni. Želi, da bodo obiskovalci na to pot stopali odprti, dodal pa je še, da deluje zdravljenje ne glede na to, v kolikor nekdo verjame v učinkovanje, saj v vsakem primeru deluje-na lasten način vsakega posameznika. "Vse to je njegovo lastno življenje," je obrazložil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2013 ob 11:04 gost gost

      bla,bla,bla samo da se ljudem vzame denar. FLEGAR POMAGAJ SI SAM.PA TI BO ŠE KDO DRUG.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2013 ob 12:00 Človek gost

      Gost - gost, ne moreš kar tak obsojati ljudi. Niso vsi zdravilci šarlatani, ki kradejo denar. In ljudje, ki se malo poglobijo v energije, vidijo da ima to velik učinek. Flegar Tomaž je na tem področju strokovnjak in poznam ogromno ljudi, ki jim je pomagal na različnih področjih. Predvsem pa je dober človek, kar je dandanes redkost. Tako da ne obsojat kar tak vse povprek.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.04.2013 ob 20:56 Pika gost

      Takšen zdravilec je lahko čisto vsak, kot je napisal gost-gost je le molzenje naivnih. Koliko sta le pokasirala za to glupost? Tudi zdravilne točke ob bukovniškem jezeru so na začetku privabljale ljudi, sedaj pa vse zapuščeno, zbledene table, sicer pa je glavno, da so takrat tudi dobro pokasirali. Pa ne razumem ljudi, ki verjamejo v te bau-baue.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2013 ob 21:11 Človek gost

      Pika - tu se ne gre za bau-bau, ampak ima vse to neko znanstveno zaledje, ki ga razumeš, če ga seveda preštudiraš. Ljudje nismo samo iz mesa. Naše misli, naša čustva ustvarjajo ta svet. In energije. Saj pa to že vrabci zunaj čivkajo in čigar um ne seže malo dlje od konvencionalnega razmišljanja, ne razume kako ta svet funkcionira. Duhovnost in energije so tisto, kar kreira ta svet. A na žalost ga marsikdo zanemarja ter ves svoj notranji svet, zato pa je nesrečen in onesrečuje okolico. Ni narobe, če se ne poglobiš v to, narobe pa je obsojati nekaj, kar ne poznaš! ;) :)

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2013 ob 21:19 prekmurc gost

      pa kranjske savce treba malo skecati od pejnez, naj le hodijo klačit prekmurski kamen

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2013 ob 7:54 KAR NEKDO gost

      Zdravilec ? Prosim vas no. Ga preveč dobro poznam. Za denar se dela danes vse, je pa čudno, da so se v Lendavi dali nat.....i.HAHAHAHA

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.