https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Upravno sodišče zavrglo tožbo ljutomerske županje zoper občinski svet

Ljutomer, 19.06.2013 ob 10:43  

Upravno sodišče RS, oddelek v Mariboru, je izdelo sklep v upravnem sporu tožeče stranke Olge Karba, županje Občine Ljutomer zoper toženo stranko Občinski svet Občine Ljutomer zaradi razrešitve članov komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja in sicer, da se tožba zavrže.

Prejeli smo sporočilo za javnost članov svetniških skupin OS Občine Ljutomer, ki jo objavljamo v celoti:

"Žal je sodišče moralo odločati o stvareh, ki so glede na zakonodajo povsem jasne, po nepotrebnem smo "prali umazano perilo" in izgubljali dragoceni čas. Vendar pa je takšen način vodenja občine v zadnjih dveh letih. Je le en izmed številnih primerov, kjer je županja grozila s sodiščem in poskušala prikazati predloge, ki ji niso bili všeč, kot nezakonite. Tako ni želela sklicati izredne seje občinskega sveta, ni dovolila glasovanja o predlogih svetnika, predvsem pa ni dovolila glasovanja o amandmaju, s katerim bi denar preusmerili od nepreglednih svetovanj, prevelikih stroškov birokracije, potovanj in medijskih promocij v tiste projekte, kjer bi se gradilo in investiralo v projekte, od katerih bi imeli korist vsi občani in ne le izbranci.

 

Večina svetnikov in vodstev političnih strank, ki se s politiko ne ukvarjamo profesionalno in od nje ne živimo, smo zaskrbljeni, da županja Občine Ljutomer, vedno bolj uveljavlja birokratski pogled na življenje in s tem ustvarja  nepotrebne konfliktne situacije.  Za svoje delo dobi plačo, zato bi morala ne le z besedami, ampak tudi dejansko poskrbeti za to, da je zakon za vse enak, predvsem pa bi vsakodnevno v vseh situacijah morala delovati povezovalno in spravno.

 

 Kriza, katere posledice čutijo predvsem najšibkejši, ni posledica slabega dela njih samih ali nas, ki vsakodnevno korektno opravljamo svoje delo. Kriza je predvsem posledica slabega vodenja ter ukvarjanja z namišljenimi problemi, kot se sedaj dogaja v Ljutomeru. Prepričani smo, da Občina Ljutomer zmore veliko več!

Člani svetniških skupin OS Občine Ljutomer
DeSUS,
LDS,
SDS,
SLS,
SD,
Lista Mlada Prlekija"

 

OGLEJTE SI TUDI:

Olga Karba: Na sodišče smo se obrnili, da bi lahko zavarovali zakonitost dela občine


Razdeljenost med svetniki v Ljutomeru - del njih podpira županjo

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.