https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Božično-novoletni sejem v Murski Soboti letos večji, pestrejši in na novi lokaciji

Murska Sobota, 20.12.2014 ob 7:30  

Nasledji teden, v ponedeljek in torek 22.12. in 23.12.2014, bo potekal v Murski Soboti božično-novoletni sejem. Letos ga bodo organizatorji z okrog 50 stojnicami preselili na Slovensko ulico, ki bo med Šopingom in Blagovnico zaprta za promet. Poskusili boste lahko različne tradicionalne lokalne kulinarične dobrote ter kupili izdelke lokalnih rokodelcev, ki so lahko v tem času lepo in izvirno darilo najbližjim. Sejem bo potekal v ponedeljek in torek od 10.00 do 22.00 ure. Poskrbeli so tudi za bogat spremljevalni program. Nastopili bodo Vokalni kvintet Aeternum, Alma, Glasbena šola Jama, Dorina & Dejan, Soboški harmonikarski orkester, Ognjeni šov Čupakabra, MPZ Cantate, Skupina tolkalistov Beatchasers. Poseben program so pripravili tudi za otroke, ki jih bo  obiskal dedek Mraz.

Program dogodkov:

Ponedeljek, 22.12.2014

09.00 – 15.00 glasba iz CD-jev

15.00 - Beatchasers, Glasbena šola Beltinci

16.00 – MPZ Cantante

17.00 – prihod otrok iz vrtcev z lučkami in nastop otroškega pevskega zbora

17.15 – Alenka Zupančič

18.00 – Soboški harmonikarski orkester

19.00 – Dorina & Dejan

20.30 – glasba iz CD-jev

 

Torek, 23.12.2014

09.00 – 15.00 glasba iz CD-jev

15.00 – Glasbena šola Jama

16.00 – Vokalni kvintet Aeternum

17.00 – Gledališče Ku-Kuc

17.20 – ognjeni šov v izvedbi žonglerske skupine Čupakabra

18.00 – prihod dedka Mraza s spremstvom

19.00 – Alma

20.30 – glasba iz CD-jev

Organizatorji letošnjega božično-novoletnega sejma so Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Javno podjetje Komunala, d. o.o., Mestna občina Murska Sobota in Društvo prijateljev mladine Murska Sobota. To je letošnja zadnja prireditev v slopu serije prireditev, ki so potekale v centru Murske Sobote pod sloganim Vrnimo mestu düjšo.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, ki v MO Murska Sobota organizira večje dogodke, želi s povečanjem števila le-teh prinesti v mestno središče več življenja. V sodelovanju z Razvojnim centrom Murska Sobota, ki je partner projekta ZEN, skušajo dogodke usmerjati trajnostno. V prihodnje bo več pozornosti na dogodkih posvečeno ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter osveščanju o trajnostnih vidikih dogodkov in bivanja v mestu. K temu spodbujajo tudi druge organizatorje podobnih dogodkov in prireditev v mestu.

 

Kako je bilo letos na ostalih že minulih prireditvah v centru Murske Sobote, si lahko ogledate na spodnjih pvezavah:

-       Trezino senje: http://www.pomurec.com/vsebina/26686/Veselo_in_sprosceno_dopoldansko_vzdusje_na_Trezinem_senju

-       Martinovanje v centru Murske Sobote: http://www.pomurec.com/vsebina/27115/FOTO:_Martinovanje,_sonce_in_nasmejani_obrazi_so_napolnili_Slovensko_ulico

-       Mikloševo senje: http://www.pomurec.com/vsebina/27652/FOTO:_Mnozica_obiskovalcev_letosnjega_Miklosovega_senja%20 in http://www.pomurec.com/vsebina/27659/FOTO:_Kljub_dezju_stevilni_na_Miklosovem_senju_tudi_popoldne_ 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.