https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lažni policist, nekdaj vzoren dijak, obsojen na 58 mesecev zapora

06.04.2015 ob 7:30  

Za Denisa Hozjana, ki se je izdajal za policista v civilu in napadel dve dekleti, eno pa posilil, je tožilec predlagal 62 mesecev zapora. Sodišče pa ga je obsodilo na 58 mesecev zaporne kazni.

 

Z izrekom sodbe se je na murskosoboškem okrožnem sodišču končala glavna obravnava zoper lažnega policista. Ta 21-letnega Denisa Hozjana iz Dolnje Bistrice bremeni hudih kaznivih dejanj.

Hozjana so prijeli policisti lani novembra v murskosoboškem parku, kjer se je predstavljal za policista.  V obtožnem predlogu višjega državnega tožilca Branka Murmayerja mu očitajo, da je storil najmanj dve kaznivi dejanji lažnega izdajanja za uradno osebo, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora poročajo Slovenske novice. Pa tudi kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let in še kaznivo dejanje spolnega nasilja.

Na predobravnavnem naroku mu je tožilec v zameno za priznanje očitanih kaznivih dejanj ponudil štiriletno zaporno kazen, vendar Hozjan o tem ni hotel niti slišati. Tožilec je v zaključnem govoru zatrdil, da so očitana kazniva dejanja dokazali, in predlagal 62 mesecev zapora. Zagovornik obtoženega, odvetnik Iztok Drizdek, je predlagal oprostilno sodbo. Sodišče mu je na koncu izreklo  58 mesecev zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna. Obramba se bo pritožila na mariborsko višje sodišče.

Za mladeniča po poročanju Slovenskih novic mnogi pravijo, da je bil sicer znan kot športnik in nekoč priden dijak Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Hozjan je vpletenost v očitano kaznivo dejanje vseskozi zanikal. Od 21. novembra lani je v priporu in bo ostal tam vse do pravnomočnosti sodbe, ko ga bodo premestili v zapor.

Preberite tudi:

http://www.pomurec.com/vsebina/27345/Prijeli_21-letnika,_ki_se_je_predstavljal_za_policista_in_nadlegoval_dekleta

http://www.pomurec.com/vsebina/28312/Predobravnavni_narok_zoper_Denisa_Hozjana_-_%C2%BBpolicista%C2%AB,_ki_je_v_soboskem_parku_nadlegoval_mlada_dekleta_-_odpadel

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2015 ob 12:35 jarček gost

      SADEŽ NE PADE DALEČ OD DREVESA !!!!!!! Kakšen oče takšen s-- !!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2015 ob 13:04 jebemtitipolitiko gost

      drugič njeme jajca kraj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2015 ob 20:53 Stewen :-C gost

      LAŽNI POLICIST? - Glede na to, da je bila na sojenju javnost "izključena", raji ni znano vse, kaj je povedal tožilec, dejstvo pa je, da je fant obtožbe ves čas zanikal. Tako tudi ni "nasedel" predlogu tožilca, češ,če bo priznal, bo sedel le 48 mesecev (4 leta!), zato pa je dobill 20 mesecev več - 58 mesecev (dva meseca manj kot šest let). ---- Izrekel se je za nekrivega, njegov odvetnik pa je zahteval oprostilno sodbo. In zakaj to, kar itak veste, pišem? Zato, da bi spodbudil k razmišljanju! Ne morem verjeti, da bi tako lep fant nadlegoval punce,ko pa se na take same "lepijo". Verjetno so imele "oškodovanke" veliko domišljije, morda še več pa policisti, ki so dali ovadbo, potem tožilec, ki je zadevo spravil na sodišče. Šest let sedenja za to ker je katero "žical", morda na njegov svojstveni način -"grobo". Je pa rudi res, da imajo nekatere prav take rade. Kako gre že tista Ženske imajo rade barabe?

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.