https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Umrl je igralec Christopher Lee, ki je obiskal tudi naše kraje

12.06.2015 ob 10:00  

V starosti 93 let je zaradi težav z dihanjem in odpovedi srca umrl angleški igralec Christopher Lee. Med drugim se ga lahko spomimo po vlogi čarovnika Sarumana iz filmske trilogije Gospodar prstanov,  v vlogi legendarnega grofa Drakule, kot grofa Dookuja iz znanstveno-fantastičnega spektakla Vojna zvezd in  kot nasprotnika Jamesa Bonda v filmu Mož z zlato pištolo. Pred štirimi leti je obiskal tudi naše kraje.

 

Christopher Lee, ki se je rodil  27. maja 1922 v Londonu, si je med drugim prislužil plemiški naziv sir in je bil na filmskih odrih prisoten že od 50. let prejšnjega stoletja. Velja pa tudi za enega najbolj vsestranskih in najbolj dejavnih igralcev v zgodovini filma. Pohvalil se je lahko z več kot 300 vlogami in si je prislužil naziv igralca z največ posnetimi filmi, poroča spletni portal siol.net. Bil pa je tudi odličen pevec in izdal več heavy metal albumov.

Leta 2011 se je kot častni gost udeležil Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina ter prejel nagrado festivala za življenjsko delo (t.i. posebni hudi maček).

 Foto: arhiv grossmann.si

Oglejte si tudi: http://www.pomurec.com/vsebina/5722/Senzacionalno:_V_Ljutomer_prispel_legenda_Gospodarja_prstanov,_Drakule_in_Vojne_zvezd

    Fotogalerija